ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Το μέταλλο με την ισχυρότερη αντιγηραντική δράση

Από όλα τα μέταλλα που ίσως παίρνετε μέσω διαφόρων συμπληρωμάτων διατροφής, λίγα θα μπορούσαν να σταθούν επάξια απέναντι σε αυτό.

Ο λόγος γίνεται για το πυρίτιο και τα μοναδικά του οφέλη στην υγεία του οργανισμού μας.

Από το εμβρυακό ακόμα στάδιο, το ανθρώπινο σώμα έχει πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις πυριτίου, λόγω του ρόλου του μετάλλου αυτού στο σχηματισμό των ιστών, συμπεριλαμβανομένων των οστών, των συνδέσμων, των χόνδρων, των αιμοφόρων αγγείων, και των σκελετικών δομών, όπως τα δόντια. Το πυρίτιο είναι ένα κορυφαίο συστατικό στα συμπληρώματα αντι-γήρανσης, επειδή είναι απαραίτητο στον σχηματισμό και τη διατήρηση του συνδετικού ιστού του σώματος, όπως και το κολλαγόνο.

Μάλιστα η ιδιότητά του να ευνοεί και να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου το καθιστά ακόμα πιο σημαντικό για την καθυστέρηση των σημαδιών του χρόνου στο σώμα σας, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Επίσης, το πυρίτιο βοηθάει τον οργανισμό στην απορρόφηση του ασβεστίου, το οποίο μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης ή της φυσιολογικής εξασθένησης των οστών με την πάροδο των ετών. Μάλιστα, μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το πυρίτιο μπορεί να διαδραματίζει πιο σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών από το ασβέστιο.

Το πυρίτιο θεωρείται το πιο αποτελεσματικό μέταλλο στην ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις, ενώ επίσης συμβάλλει στην θεραπεία άλλων εκφυλιστικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών διαταραχών στις αρθρώσεις, της αρτηριοσκλήρωσης, και της οστεοπόρωσης. Επίσης, επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης για τα σπασμένα οστά και συμβάλλει στην πρόληψη του σχηματισμού ουλώδους ιστού, όταν χρησιμοποιείται τοπικά.

Τέλος, το διοξείδιο του πυριτίου συμβάλλει στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που σημαίνει ότι τα συμπληρώματα αντι-γήρανσης με πυρίτιο μπορεί να αυξήσουν την καρδιαγγειακή υγεία σας και να περιορίσουν τον σχηματισμό πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών, που είναι ο κύριος ένοχος στην καρδιακή νόσο.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά μας όταν μεγαλώνουμε

Κιρσοί στα πόδια: Η καλύτερη μέθοδος να τους εξαφανίσετε

Μάθετε ποια στοιχεία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Με πόσες τροφές ισούται ένα αντιγηραντικό συμπλήρωμα!

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved