ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσα φρούτα να τρώτε για να μειώσετε τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό

Ένα σημαντικό βήμα πρόληψης του εμφράγματος και του εγκεφαλικού είναι η επαρκής κατανάλωση φρέσκων φρούτων, καταδεικνύει μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, ακόμη και μια μικρή μερίδα φρούτων την ημέρα είναι αρκετή για να προστατευθούμε.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους και κάλυπταν διάστημα επτά ετών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μόλις 100 γραμμάρια φρέσκων φρούτων σε καθημερινή βάση είναι αρκετά για να μειώσουμε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο κατά ένα τρίτο.

Τα οφέλη των φρούτων στην καρδιαγγειακή υγεία ήταν εμφανή τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες.

Από τα φρούτα λαμβάνουμε ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ παράλληλα έχουν λίγες θερμίδες.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές βοηθούν τον εγκέφαλο να «αντισταθεί» στην κατάθλιψη

Πρέπει να τρώμε το νερό και όχι να το πίνουμε, υποστηρίζουν οι ειδικοί

Ποια φρούτα και λαχανικά βοηθούν στο αδυνάτισμα

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved