ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κόκκινο πιπέρι: 9 σημαντικά οφέλη για την υγεία σας (εικόνες)

Το κόκκινο πιπέρι ή πιπέρι cayenne προέρχεται από ποικιλία της πιπεριάς τσίλι και η καυτερή του γεύση οφείλεται στην ουσία καψαϊκίνη.

Το πιπέρι cayenne αποτελεί εξαιρετική πηγή β-καροτενίου, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει τα κύτταρα από την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών και η επαρκής πρόσληψή του σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών.

Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Α, ενώ περιέχει βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, ριβοφλαβίνη, κάλιο και μαγγάνιο.

Δείτε τα σημαντικά οφέλη για την υγεία από τη συστηματική κατανάλωση κόκκινου πιπεριού:

Πηγή: Reader's digest

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος του προστάτη: Ποιο λαχανικό περιέχει την ουσία που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Καυτερές πιπεριές: Γιατί βοηθούν στο αδυνάτισμα;

Καψαϊκίνη: Το συστατικό που καταπολεμά την παχυσαρκία - Πού θα την βρείτε

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved