ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφή χωρίς γλυκαντικά: 7 αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα (εικόνες)

Η ανάγκη περιορισμού της κατανάλωσης ζάχαρης έχει οδηγήσει στην πρόσληψη υποκατάστατων ζάχαρης και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών με λίγες ή καθόλου θερμίδες.

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αποτελούν μια εύκολη εναλλακτική της κοινής ζάχαρης στην καθημερινή διατροφή, αφού δίνουν την ίδια γλυκιά γεύση αλλά με ελάχιστες θερμίδες.

Ζαχαρίνη, σουκραλόζη, ακελσουλφάμη Κ και ασπαρτάμη, είναι κάποιες από τις ευρέως καταναλισκόμενες γλυκαντικές ουσίες που περιέχονται σε πολλά και διαφορετικά ροφήματα και ποτά, όπως αναψυκτικά, παγωτά, τσίχλες, αρτοσκευάσματα, γλυκά, χυμούς φρούτων κ.λπ., παρέχοντας λίγες θερμίδες που διαφημίζονται με ενδείξεις όπως «χωρίς ζάχαρη» ή «διαίτης» ή «λάιτ» κλπ.

Επιστημονικές μελέτες για την επίδραση των ουσιών αυτών στην υγεία ωστόσο, προβάλλουν σοβαρές αρνητικές πλευρές σε σχέση με την υγεία.

Δείτε τα οφέλη αλλά και τις επιπτώσεις από μια διατροφή χωρίς γλυκαντικά.

Πηγή: Reader's digest

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved