ΦΑΡΜΑΚO

Τελειώνει το απόθεμα στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Οι γιορτές και η κακοκαιρία δεν επέτρεψαν στα φαρμακεία να ανανεώσουν το απόθεμά τους. 

Εξαντλούνται τα αποθέματα φαρμάκων στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης καθώς οι γιορτές και η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών δεν επέτρεψαν σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες να προμηθευτούν επαρκείς ποσότητες.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αυτές τις μέρες οι φαρμακοποιοί δανείζονται φάρμακα ο ένας από τον άλλον ώστε να μην αφήσουν ακάλυπτους τους ασθενείς!

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται αφορούν φάρμακα για την καρδιά, το διαβήτη, την υπέρταση, την πνευμονοπάθεια, το αναπνευστικό, αλλά και παιδικά εμβόλια.

«Το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων είναι καθημερινό. Ωστόσο λόγω των αργιών των εορτών και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν με τις έντονες χιονοπτώσεις, τον παγετό και τους αποκλεισμούς, έγινε πιο έντονο. Αυτό σημαίνει ότι διεκόπη η τροφοδοσία των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων με αποτέλεσμα τα όποια αποθέματα υπήρχαν να εξαντληθούν. Συνεπώς όλο αυτό το διάστημα δανειζόμαστε φάρμακα το ένα φαρμακείο από το άλλο ώστε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς και να μην τους αφήσουμε χωρίς τα σκευάσματα που χρειάζονται», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης και πρόσθεσε: «Με βάση τα νέα δεδομένα του καιρού στην Aττική, απ’ όπου ξεκινάει η τροφοδοσία με φάρμακα για όλη την Ελλάδα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Μεγάλη ζήτηση για αντιγριπικά εμβόλια

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Η παραγγελία για τη φετινή περίοδο περιλάμβανε 125.000 αντιγριπικά εμβόλια, τα οποία εξαντλήθηκε και ακολούθησε συμπληρωματική παρτίδα 30.000 εμβολίων.

Η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά τα τετραδύναμα εμβόλια που καλύπτουν περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης και τα οποία έχουν ένδειξη για ενήλικες και για παιδιά από έξι μηνών και άνω.

Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη, το απόθεμα των φαρμακείων περιλαμβάνει πλέον ελάχιστα αντιγριπικά εμβόλια και δεν υπάρχει δυνατότητα νέας παραγγελίας.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved