ΦΑΡΜΑΚO

Δυναμική Παρουσία της ΒΙΑΝΕΞ στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Στο πλαίσιο του διεθνούς Φόρουμ, ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ και ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. συμμετείχαν σε συζητήσεις με θέμα την υγεία και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Δυναμική Παρουσία της ΒΙΑΝΕΞ στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Σημαντική παρουσία στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών VIII (Delphi Economic Forum) είχε φέτος η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία, δίνοντας το δυναμικό παρών στη συζήτηση για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις στην καινοτομία και το θεσμικό πλαίσιο στην υγεία και την φαρμακοβιομηχανία. Συνομιλώντας με βασικούς εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας, οι κ.κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ και Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. τοποθετήθηκαν για τα καίρια θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική φαρμακοβιομηχανία και την ανθεκτικότητά της, τις επενδύσεις του κλάδου, την καινοτομία και τις πολιτικές που ορίζουν το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο της φαρμακευτικής αγοράς.

giannkopoulos-forum-delfon3.JPG

ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της ΠΕΦ και συν-διευθύνων σύμβουλος της ELPEN

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, συμμετείχε στη συζήτηση “Greek Local Champions: Building Resilient Health Systems With Added Value Investments” που συντονίστηκε με τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), και συζητήθηκε η συμβολή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και στην επάρκεια των φαρμάκων.

giannkopoulos-forum-delfon2.JPG

ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ο κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε σχετικά με την ΒΙΑΝΕΞ και τη θέση της στην ελληνική οικονομία: «Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό για τη χώρα μας με διεθνή εμβέλεια, όπως το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία αναγορεύεται σε local champion. (…) Η ΒΙΑΝΕΞ έχει εδραιωθεί εδώ και δύο δεκαετίες ως η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Τα τελευταία τρία χρόνια, μάλιστα, βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών, ξεπέρασε δηλαδή και τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ενδεικτικά το 2022, κλείσαμε στα 443,1 εκ. ευρώ και κατέχοντας το 10% της ελληνικής αγοράς. (…) Η ΒΙΑΝΕΞ από την ηγετική της θέση, έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων φαρμάκων ξεκινώντας από την έρευνα και ακολουθώντας όλα τα βήματα μέχρι τον ασθενή. Αξίζει να σημειωθεί ότι είμαστε η μοναδική εταιρεία που παράγει ενέσιμα ογκολογικά σκευάσματα στην Ελλάδα. Τα 4 υπερσύγχρονα εργοστάσια ενισχύονται σταθερά με επενδύσεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό και παράλληλα επεκτείνονται οι παραγωγικές τους δυνατότητες. Θα πούμε, όμως, περισσότερα στη συνέχεια για το θέμα αυτό».