ΟΜΟΡΦΙΑ

Απώλεια βάρους: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Διανύουμε τo πρώτο διάστημα του φετινού φθινοπώρου και αρκετοί από εμάς έχουμε μπει στη διαδικασία να θέσουμε μερικούς στόχους, οι οποίοι ευελπιστούμε πως θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, μέσα στους επόμενους μήνες. Φυσικά, σε αυτούς τους στόχους συγκαταλέγεται και η βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης ή καλύτερα, η μείωση του σωματικού λίπους στο σώμα μας.

Απώλεια βάρους: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Όπως αναφέρει και ο ειδικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, Στέφανος Δημητριάδης, «ο συνδυασμός της καθιστικής ζωής με τις λανθασμένες διατροφικές συνήθειες, οδηγεί στην αύξηση του λίπους, ιδιαίτερα του κοιλιακού και του σπλαχνικού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όταν το λίπος αυξάνεται στο σώμα μας σε μεγάλο βαθμό, διαταράσσεται ο μεταβολισμός και αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα».

Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τις συνέπειες που προκύπτουν στην προσωπική μας ζωή, καθώς η αύξηση του λίπους στο σώμα, δηλαδή η πρόσληψη περίσσειας ποσότητας ενέργειας από όση καταναλώνουμε, σε βάθος χρόνου ρίχνει την αυτοπεποίθησή μας και επιβαρύνει την ψυχολογική μας κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ