ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το χαρακτηριστικό του άνδρα που «σκοτώνει» τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού

Είστε γυναίκα και έχετε αναλάβει το καθημερινό μαγείρεμα, την καθαριότητα του σπιτιού, τη φροντίδα των παιδιών κλπ., ενώ ο σύντροφός σας χαλαρώνει στον καναπέ;

Το χαρακτηριστικό του άνδρα που «σκοτώνει» τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού

Μάλλον έχετε ακόμη ένα «παιδί» στο σπίτι.

Οι επιστήμονες λένε ότι πρόκειται για πραγματικό φαινόμενο και ότι οι άνδρες που είναι τεμπέληδες κάνουν λιγότερο σεξ, επειδή αυτό το χαρακτηριστικό τους «σβήνει» τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών.

Η φράση, που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις γυναίκες, περιγράφει τη σύγχυση που επικρατεί γύρω από τους ρόλους του συντρόφου και του παιδιού.

Για παράδειγμα, μερικές γυναίκες αντιλαμβάνονται τον σύντροφο ή τον σύζυγό τους ως «εξαρτώμενο» μέλος επειδή προσφέρει ελάχιστη βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού.

Ειδικοί στην Αυστραλία και τον Καναδά έθεσαν ερωτήματα σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες που είχαν σχέσεις με άνδρες σχετικά με το πώς έβλεπαν τον σύντροφό τους.

Τα ζευγάρια προέρχονταν από όλο τον κόσμο και είχαν όλοι παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ζητήθηκε από τις γυναίκες να βαθμολογήσουν πόσο συμφωνούν με φράσεις όπως: «Μερικές φορές νιώθω ότι ο σύντροφός μου είναι σαν ένα ακόμη παιδί που πρέπει να φροντίζω» ή «Είναι πολύ δύσκολο να διδάξεις στα μέλη της οικογένειας τις απαραίτητες δεξιότητες για να κάνουν σωστά τις δουλειές, επομένως προτιμώ να τις κάνω μόνη μου».

Όλες οι γυναίκες ρωτήθηκαν επίσης για το πώς μοιράζονταν οι δουλειές στο σπίτι.

Οι εργασίες περιελάμβαναν μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, πλύσιμο και σιδέρωμα, πληρωμή λογαριασμών και μεταφορά άλλων μελών της οικογένειας στη δουλειά και στο σχολείο.

Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και το Πανεπιστήμιο Κουίνς του Οντάριο, ρώτησαν επίσης τις γυναίκες πόσο επιθυμούσαν σεξουαλικά τον σύντροφό τους.

Οι γυναίκες που είναι υπεύθυνες για τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού ήταν πολύ πιθανό να θεωρήσουν τον σύντροφό τους ως εξαρτώμενο, έδειξαν τα αποτελέσματα.

Και το να βλέπουν τον σύντροφό τους με αυτόν τον τρόπο, συνδέθηκε με μικρότερη σεξουαλική επιθυμία για τις ίδιες.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι όταν ένας άνδρας συμπεριφέρεται σαν παιδί, δεν έλκει σεξουαλικά τη σύντροφό του.

Οι γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία αφιερώνουν καθημερινά 70 λεπτά περισσότερα στις δουλειές του σπιτιού από τους άνδρες.

Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνουν κατά μέσο όρο δύο ώρες και 49 λεπτά στο μαγείρεμα, το καθάρισμα, το πλύσιμο των πιάτων και το πλύσιμο των ρούχων.

Οι άνδρες ξοδεύουν μία ώρα και 39 λεπτά σε παρόμοιες δουλειές, σύμφωνα με έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία 200.000 ανθρώπων.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.