ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επιδημία του Έμπολα αναμένεται να διαρκέσει όλο το 2015

Η κρίση στη Δυτική Αφρική αναμένεται να κρατήσει έως τα τέλη του 2015, σύμφωνα με τον κορυφαίο ερευνητή Peter Piot, ο οποίος συνέβαλε στην ανακάλυψη του ιού Έμπολα το 1976.

Ο Piot επέστρεψε προσφάτως από τη Σιέρα Λεόνε και παραχώρησε συνέντευξη στο BBC, δηλώνοντας πως παραμένει αισιόδοξος με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην περιοχή αλλά και με την προοπτική του σχεδιασμού νέων αντι-ιικών θεραπειών.

Προειδοποιεί όμως ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να παρασκευαστούν τα απαραίτητα εμβόλια ενάντια στον Έμπολα.

Η τελευταία επιδημία του Έμπολα είναι η πλέον θανατηφόρα που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, καθώς έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 7.500 ανθρώπους. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα.

Επί του παρόντος, ο Piot είναι διευθυντής της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Δηλώνει πως η επιδημία κορυφώθηκε ήδη στη Λιβερία και αναμένεται να κορυφωθεί και στη Σιέρα Λεόνε εντός των ερχόμενων εβδομάδων, όμως το τέλος της δε φαίνεται να είναι κοντά. Μάλιστα, ο δρόμος προς τη λήξη της θα είναι αρκετά δύσκολος και γεμάτος εμπόδια.

«Η επιδημία του Έμπολα δε φαίνεται να καταλαγιάζει. Ακόμη πεθαίνουν άνθρωποι και ακόμη καταγράφονται νέα περιστατικά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μακρά, διαρκή προσπάθεια, πιθανότατα για ολόκληρο το επόμενο έτος.»

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον Έμπολα

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved