ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα απίστευτα αντικείμενα που καταπίνουν τα παιδιά (φωτογραφίες)

Μια πρωτότυπη –και κάπως τρομακτική– έκθεση στήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης με στόχο να υπενθυμίζει συνεχώς στους γονείς ότι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να μην αφήνουν ποτέ χωρίς επίβλεψη τα παιδιά τους.

Στην είσοδο του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας του νοσοκομείου μπορεί να δει κανείς κονκάρδες, μεταλλικούς γάντζους, μάτια από κούκλες και άλλους μικρούς «θησαυρούς» που έχουν «ψαρέψει» κατά καιρούς οι γιατροί από το λαιμό, τα ρουθούνια και τα αφτιά μικρών παιδιών.

Η παράξενη συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα που χρονολογούνται από το 1918.

«Είναι σίγουρα κάτι που τραβά την προσοχή των γονέων και τους κάνει να σκεφτούν διπλά σε τι μπορεί να είναι εκτεθειμένο το παιδί τους», δηλώνει η Δρ Αν Σου, χειρουργός στο Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης. Η ίδια έχει αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιδικά παιχνίδια και πινέζες από τους μικρούς ασθενείς της.

Ένας από τους συναδέλφους της είχε βρει μια φορά στο λάρυγγα ενός μικρού αγοριού μια χάντρα. Το αγόρι θα μπορούσε να έχει πνιγεί από τη χάντρα, όμως ευτυχώς αυτή είχε σφηνώσει κάθετα στον αεραγωγό κι έτσι μπορούσε να περάσει έστω και λίγος αέρας από τη μικροσκοπική τρύπα που υπήρχε στο κέντρο της.

Σύμφωνα με τη χειρουργό, το αντικείμενο που καταπίνουν πιο συχνά τα παιδιά σήμερα είναι οι πλακέ μπαταρίες-κουμπιά, οι οποίες είναι μάλιστα εξαιρετικά επικίνδυνες, αφού τα χημικά που περιέχουν μπορεί να καταστρέψουν τον ιστό του οισοφάγου μέσα σε λίγες ώρες. Άλλα αντικείμενα που καταπίνουν συχνά τα παιδιά είναι τα μαγνητάκια, οι χρωματιστές κάψουλες και ταμπλέτες απορρυπαντικού αλλά και τα μπαλόνια.

Η Σου επισημαίνει ότι εάν ένα παιδί μοιάζει να πονά, έχει επίμονο βήχα ή εκδηλώνει επαναλαμβανόμενα επεισόδια πνευμονίας, ίσως η αιτία είναι κάποιο ξένο σώμα που έχει καταπιεί.

Δείτε κι αυτό:

Οι 12 πιο αλλόκοτες ακτινογραφίες μέσα από ένα βίντεο!

34χρονος Ινδός κατάπινε κέρματα και καρφιά για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη (βίντεο)

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved