ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν κλείνει το Ιατρείο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στο «Παπαγεωργίου» - Παραπληροφόρηση λέει η διοίκηση

Δεν υπάρχει καμία σκέψη και πρόθεση για να κλείσει το Ιατρείο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στο «Παπαγεωργίου», τονίζει η  διοίκηση του νοσηλευτηρίου, το οποίο ενημερώνει το κοινό πως η λειτουργία του ιατρείου ΣΚΠ συνεχίζεται κανονικά, με μικρή αναδιάταξη των χώρων.

Το θέμα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, καθώς έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στους ασθενείς με ΣΚΠ, σχετικά με την λειτουργία του ιατρείου ΣΚΠ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κυρία Βάσω Μαράκα, πληροφορούμενη από θορυβημένους ασθενείς την πιθανότητα υπολειτουργίας ή κατάργησης του εν λόγω ιατρείου, επικοινώνησε προσωπικά με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου ζητώντας άμεσα διευκρινίσεις.

Η διοίκηση του νοσοκομείου απέστειλε δελτίο τύπου με το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία του Ιατρείου συνεχίζεται κανονικά και δεν σταμάτησε ποτέ. Ακόμη, ότι ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση και εντολή του προέδρου του ΔΣ και του Διοευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας σε σχέση με την λειτουργία και την οργάνωση του συγκεκρκιμένου Ιατρείου. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν οφείλονται σε παραπληροφόρηση, επισημαίνει η διοίκηση του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι «το Παπαγεωργίου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξακολουθεί να παρέχει εξαιρετικές ιατρικές υπηρεσίες και νοσηλευτική φροντίδα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας».

Σύμφωνα με την κυρία Μαράκα, η ΠΟΑμΣΚΠ είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο σωματείο στην επικράτεια αναγνωρισμένο με απόφαση πρωτοδικείου (Αρ. Απόφ. 6403/10-9-2009), και ο μόνος επίσημος και νόμιμος εκπρόσωπος των ατόμων με ΣΚΠ-ΠΣ.

Η ΠΟΑμΣΚΠ διαχωρίζει τη θέση της από άτομα ή ομάδες που εμφανίζονται αυθαίρετα ως εκπρόσωποι ατόμων με ΣΚΠ, και προσπαθούν να διασπείρουν παραπληροφόρηση σχετικά με την λειτουργία του ιατρείου ΣΚΠ του Γ.Ν. Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη:

Η ολιστική αντιμετώπιση της Merck για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Αυξημένος ο κίνδυνος για τους παχύσαρκους

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved