ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αλκοόλ και τιμόνι δεν συνδυάζονται επ' ουδενί» υπενθυμίζει ο διευθυντής της Τροχαίας Θες/νίκης

«Αλκόολ και τιμόνι δεν συνδυάζονται επ' ουδενί» υπενθυμίζει ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε, οι οποίες και συχνά συνδυάζονται με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

«Είναι θανατηφόρος συνδυασμός» τόνισε ο κ. Σουρβίνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM.

Επισήμανε δε ότι «υπάρχουν ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, όπως η Σουηδία, που έχουν μηδενικό ποσοστό ανοχής στο αλκοόλ» και προσέθεσε: «Είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι έστω και το ένα ποτηράκι μειώνει τα αντανακλαστικά κατά ένα βαθμό», γεγονός επιβαρυντικό για την ικανότητά μας στην οδήγηση.

Εκτός από το αλκοόλ, ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει πως πρέπει οπωσδήποτε να φορούμε ζώνη ασφαλείας και οι δικυκλιστές κράνος καθώς «στα 100 ατυχήματα θανατηφόρα με δίκυκλα το 98% οφείλεται σε έλλειψη κράνους». Λέμε ακόμη «όχι στην επιθετική οδήγηση» γιατί το τιμόνι «είναι δυνάμει φονικό εργαλείο», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Δρ Γρηγόρης Λέων, παρότρυνε τους οδηγούς να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ, αφού ειδικά φέτος, που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, είναι σημαντικό, όπως είπε, ο οδηγός να είναι σε πλήρη νηφαλιότητα. «Μόνο με μηδενική κατανάλωση αλκοόλ θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη μείωση των οδικών ατυχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία: Ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλεται στο αλκοόλ

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved