ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΦΕΕ & PhRMA innovation Forum: Καταδικάζουν κάθε μορφή βίας

Την επίθεση στα γραφεία της Novartis Hellas από Ομάδα του Ρουβίκωνα καταδικάζουν τα θεσμικά όργανα της φαρμακοβιομηχανίας, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και το PhRMA Innovation Forum.

 

Να σημειώσουμε ότι το χτύπημα στην εταιρεία έγινε πολύ πρωί την Κυριακή με βαριοπούλα και μπογιές. Εξάλλου σε άλλη ανακοίνωση στις 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή την υπόθεση της Novartis, ο ΣΦΕΕ, είχε καταθέσει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι σέβεται και το τεκμήριο της αθωότητας όπως ακριβώς υπαγορεύεται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση.

Ταυτόχρονα όμως ο ΣΦΕΕ, ανέφερε, ότι «η Πολιτεία οφείλει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να αποκαθιστά τη σχέση διαφάνειας στο τρίπτυχο φαρμακευτικές εταιρίες- συνταγογράφηση -ασθενείς με αίσθημα δικαίου και χωρίς προκαταλήψεις».

Η ανακοίνωση αναλυτικά του ΣΦΕΕ και του PhRMA Innovation Forum έχει ως εξής:

«Η άσκηση βίας, οποιασδήποτε μορφής, είναι απολύτως καταδικαστέα και δρα σε κάθε περίπτωση εναντίον του δημοσίου συμφέροντος.
Η ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου του φαρμάκου, η προστασία των χώρων εργασίας, αλλά και της ίδιας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πρέπει να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου.
Η απόδοση δικαιοσύνης, η θωράκιση των θεσμικών λειτουργιών, η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και η πλήρης υποστήριξη των αναγκών των ασθενών, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα ζητούμενα, που διασφαλίζονται μόνο από τους συντεταγμένους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας».

Διαβάστε ακόμη:

Επίθεση στη Novartis: Ανησυχούμε από το χτύπημα - Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας

ΣΦΕΕ: Εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη - Η Πολιτεία να θωρακίσει το σύστημα υγείας

PhRMA Innovation Forum: Η Δικαιοσύνη πυλώνας ασφάλειας για όλους, κυρίως για τους ασθενείς

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved