ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΦΕΕ: Εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη - Η Πολιτεία να θωρακίσει το σύστημα υγείας

Την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη εκφράζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με αφορμή την υπόθεση της Novartis, δηλώνοντας ότι σέβεται επίσης και το τεκμήριο της αθωότητας όπως ακριβώς υπαγορεύεται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση.

ΣΦΕΕ: Εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη - Η Πολιτεία να θωρακίσει το σύστημα υγείας

Ταυτόχρονα όμως ο ΣΦΕΕ, υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να αποκαθιστά τη σχέση διαφάνειας στο τρίπτυχο φαρμακευτικές εταιρίες- συνταγογράφηση -ασθενείς με αίσθημα δικαίου και χωρίς προκαταλήψεις.

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης στη διάρκεια της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΦ το βράδυ της Τρίτης, έθιξε ανοιχτά το θέμα ευθαρσώς όπως είπε, τονίζοντας ότι «δεν θα κρυφτούμε, καθώς η διαφάνεια και η αξιοκρατία, θίγουν πρώτα τον κλάδο μας». Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ μάλιστα, απηύθυνε έκκληση τόσο στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό όσο και στον Πρωθυπουργό, φαινόμενα όπως αυτό της Novartis, να μην αποτελέσουν άλλοθι για επιβολή νέων μέτρων, ή για να σταματήσουν οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Και ελπίζω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε γεγνόσημο ή καινοτόμο φάρμακο, σημείωσε με νόημα.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΦΕΕ έχει ως εξής:

Ανακοίνωση ΣΦΕΕ για τα πρόσφατα θέματα στο χώρο του φαρμάκου

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του φαρμάκου, με κατηγορίες εμπλοκής εταιρίας μέλους του ΣΦΕΕ σε έκνομες ενέργειες, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και υπογραμμίζει πως διαχρονικά υποστηρίζει και προάγει την τήρηση της νομιμότητας, της ηθικής προώθησης και της διαφάνειας, αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι το βασικό ζητούμενο είναι η εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας και η εξασφάλιση του δικαιώματος των ασθενών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες.

Ο ΣΦΕΕ και τα μέλη του σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας, όπως ακριβώς υπαγορεύεται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ταυτόχρονα επιθυμούν την άμεση κατάληξη της υπόθεσης.

Ο ΣΦΕΕ με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του τονίζει και πάλι τη σημασία της διαφάνειας για την ισότιμη πρόσβαση όλων των εταιριών μελών του στην αγορά, προς όφελος όλων των Ελλήνων ασθενών και των Ελλήνων φορολογουμένων.

Η Πολιτεία οφείλει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να αποκαθιστά τη σχέση διαφάνειας στο τρίπτυχο φαρμακευτικές εταιρίες- συνταγογράφηση -ασθενείς με αίσθημα δικαίου και χωρίς προκαταλήψεις».

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός για υπόθεση Novartis:Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα δούμε εάν υπάρχουν και ποινικέςΑποστολίδης: Η υπόθεση Novartis να μη γίνει άλλοθι για επιβολή νέων μέτρων

Ξανθός: Σκάνδαλο πολλών δεκάδων δισ. η υπόθεση Novartis - Η επίσημη δήλωση της εταιρείας