ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξανθός για υπόθεση Novartis:Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα δούμε εάν υπάρχουν και ποινικές

«Υπάρχει πραγματικό σκάνδαλο, μεγάλης χρονικής διάρκειας, το οποίο άρχισε να διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές και το οποίο έχει ουρές στην Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός για την υπόθεση της Novartis, στο πλαίσιο συνέντευξης tύπου για τη φαρμακευτική κάνναβη το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ξανθός για υπόθεση Novartis:Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα δούμε εάν υπάρχουν και ποινικές

«Υπάρχουν αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες. Θα δούμε αν υπάρχουν και ποινικές. Αν αποδειχθεί, θα πρέπει να αποδοθούν», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας: «Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Βουλής, η οποία και θα αποφασίσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί».

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ακόμη, ότι «Υπήρξαν τα αντανακλαστικά από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος ζήτησε από τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές να διερευνήσουν πιθανή εμπλοκή κρατικών λειτουργών». Πάντως ο ίδιος όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, δεν έχει δει την δικογραφία της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη:

Αποστολίδης: Η υπόθεση Novartis να μη γίνει άλλοθι για επιβολή νέων μέτρωνΞανθός: Σκάνδαλο πολλών δεκάδων δισ. η υπόθεση Novartis - Η επίσημη δήλωση της εταιρείας