ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς εφημερεύοντα παθολόγο το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς λόγω έλλειψης γιατρών, δεν μπορεί να εφημερεύει καθημερινά, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να διοχετεύονται σε άλλα Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα atpreveza.gr, την Παρασκευή η κλινική δεν είχε εφημερεύοντα ιατρό.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Σωτηρία Κωλέτση, αυτή ανέφερε:

«Σήμερα (Παρασκευή) δεν εφημερεύει Παθολόγος στην κλινική. Είχαμε κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του Νοσοκομείου. Το είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό το ζήτημα. Εδώ και μήνες. Ωστόσο δεν βρέθηκε λύση προς το παρόν στο πρόβλημα.

Η αιτία του προβλήματος είναι οι οργανισμοί των Νοσοκομείων, που είναι κατώτεροι των αναγκών αυτή τη στιγμή, αναφορικά με το Νοσοκομείο μας και τον πληθυσμό της περιοχής. Υπάρχει πρόβλημα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα οι γιατροί που εργάζονται να δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς και έτσι εξωθούνται σε παραιτήσεις. Στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Πρέβεζας παραιτήθηκαν δύο γιατροί και άλλοι αρνήθηκαν να έρθουν.

Εμείς ζητήσαμε άμεση λύση, ενημερώσαμε την κοινωνία. Δεν υπάρχει εφημερεύων Παθολόγος στο Νοσοκομείο και τα περιστατικά διοχετεύονται σε άλλα Νοσοκομεία. Υπάρχει μία γιατρός που εφημερεύει μέσα στο τμήμα της παθολογικής και τα περιστατικά φεύγουν.

Αύριο (Σάββατο) θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Το πρόγραμμα των εφημεριών είναι κενό.

Ελπίζουμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Η Παθολογική είναι νευραλγικός τομέας για ένα Νοσοκομείο. Δεν υφίσταται Νοσοκομείο χωρίς Παθολογική Κλινική».

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved