ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοροναϊός: Αρνητικό το δείγμα σε «Σωτηρία» και «Παίδων» - Ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»

Αρνητικό στον κοροναϊό αποδείχθηκε το δείγμα του ναυτικού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καθώς εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα - Επίσης αρνητικό και το δείγμα 4χρονου παιδιού

Ένας ναυτικός, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Δείγμα του ασθενούς εστάλη για εξέταση και, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το κρούσμα αποδείχθηκε αρνητικό.

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, επίσης, εντοπίστηκε σε 4χρονο παιδί από την Κόρινθο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου ελήφθη δείγμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το δείγμα στο αγγελούδι είναι αρνητικό.

Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης (25/02) ένας άνδρας μεταφέρθηκε από το σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο «Αττικόν». Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συμπτώματα ίωσης και είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η επιδημία. Ο ασθενής παραμένει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και το δείγμα εστάλη στο Παστέρ. Στους οικείους του, που τον συνόδευαν, αλλά δεν είχαν συμπτώματα, συνεστήθη παραμονή στο σπίτι. Τα αποτελέσματα του δείγματος αναμένονται πιθανότατα την Τετάρτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε και στη χώρα μας κρούσμα κοροναϊού τις επόμενες μέρες. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι οι ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού ή της γρίπης, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους και μην πηγαίνουν στα εξωτερικά ιατρεία ή τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων.

Τέλος, εξήγησε ότι πρέπει να τηλεφωνούν πρώτα στο γιατρό τους και να λαμβάνουν από εκείνον τις οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν, για το αν θα πρέπει να πάρουν φάρμακα, αν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο ή ακόμα και αν χρειάζεται να φορέσουν μάσκα.

Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν» είναι δύο από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Υπό εξέταση περιστατικά σε «Σωτηρία» και «Αττικόν»

Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved