ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοροναϊός: Υπό εξέταση περιστατικά σε «Σωτηρία» και «Αττικόν»

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν» καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες - νοσηλεύονται δύο άνδρες με ύποπτα συμπτώματα για κορoναϊό.

Κοροναϊός: Υπό εξέταση περιστατικά σε «Σωτηρία» και «Αττικόν»

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η πρώτη περίπτωση αφορά σε έναν ναυτικό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία»και έχει σταλεί δείγμα του ασθενούς για κοροναϊό με τα αποτελέσματα να αναμένονται μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Η περίπτωση του εν λόγω ασθενούς προς το παρόν κρίνεται χαμηλής επικινδυνότητας.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες υπάρχουν ότι ακόμα ένας άνδρας με ύποπτα συμπτώματα μεταφέρθηκε από το σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν» είναι δύο από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.

Αρνητικό τα αποτέλεσμα στην Πάτρα

Νωρίτερα, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα τον ασθενούς που κρίθηκε ως ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Πάτρα.

O ασθενής νοσηλευόταν σε καραντίνα στο Νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει γερμανική υπηκοότητα και λόγω εμπορικών δραστηριοτήτων είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Ο 40χρονος, ο οποίος έφθασε στην Πάτρα με πλοίο, ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο -ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό- καθώς είχε συμπτώματα γρίπης, μετά την επιστροφή του από την Γερμανία, μέσω Ιταλίας.

Τέθηκε σε 48ωρη καραντίνα προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να πάσχει από τον κοροναϊό. Η αρχική εξέταση είχε βγει αρνητική στη γρίπη.

Αιματολογικό δείγμα του ασθενούς στάλθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ και από τον μοριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας δεν έχει προσβληθεί τελικά από κοροναϊό.