ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΕΙΧΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕ»: Οι CHÓRES τραγουδούν για τις Γυναίκες με Καρκίνο Μαστού

H γυναικεία χορωδία CHÓRES, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, συμπράττει με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και πραγματοποιεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 8μμ, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ειδική μουσική παράσταση, για την ενίσχυση του σκοπού και του έργου του Συλλόγου.

«ΕΙΧΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕ»: Οι CHÓRES τραγουδούν για τις Γυναίκες με Καρκίνο Μαστού

Mέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», έπειτα από έναν κύκλο βιωματικών μαθημάτων πολυφωνικού τραγουδιού, θα συναντηθούν επί σκηνής με 100 CHÓRES και με όχημα τη μουσική θα μας μεταφέρουν από τόπο σε τόπο της Ελλάδας, αναδεικνύοντας διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, δίνοντάς τους νέα πνοή με την ακαπέλα πολυφωνική ερμηνεία τους.

Η εκδήλωση και τα βιωματικά μαθήματα πολυφωνικού τραγουδιού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της χορωδίας CHÓRES και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με στόχο την ενδυνάμωση των ασθενών.

Η υψηλού συμβολισμού σύμπραξη αυτή υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα «Είσαι Γυναίκα. Είσαι Δύναμη!», μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas για την ολιστική υποστήριξη γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, τονίζοντας τη σημασία της έκφρασης μέσα από την τέχνη, της συνεργασίας και της συμμετοχής σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης, παράγοντες καθοριστικοί στο ταξίδι ενάντια στη νόσο.

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/eixa-kardia-pou-anthize/

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κα. Παρασκευή Μιχαλοπούλου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες για τη συνεργασία μας με τις CHÓRES και την κορύφωσή της με τη συναυλία που δίνουν στις 29 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». H συνένωση των φωνών κάνει πολύ δυνατή τη διάδοση του μηνύματος της αλληλοϋποστήριξης και του σεβασμού της διαφορετικότητας, ενώ και η συμβολική συμμετοχή γυναικών που έχουν βιώσει ή βιώνουν την ασθένεια στο γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES συμβάλλει στην ενδυνάμωση, στο μοίρασμα και στην ανάδειξη της δύναμης της συλλογικότητας».

Η δημιουργός του μουσικού συνόλου «Chόrεs», κα Μαρίνα Σάττι, δήλωσε: «Η καθεμία από εμάς έχει τη δική της, μοναδική φωνή. Όταν όμως ενώνουμε τις φωνές μας, ακούγονται ακόμη πιο δυνατά! Ευχόμαστε αυτή τη φορά οι φωνές μας να μεταδώσουν ένα ηχηρό μήνυμα υποστήριξης στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού. Είναι τιμή μας που συμμετέχουμε σε μια τέτοια σπουδαία πρωτοβουλία!».

Η Επικεφαλής Επικοινωνίας του Ομίλου Novartis, κα Φωτεινή Μπαμπανάρα, δήλωσε: «Πιστοί στην αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, είμαστε αρωγοί σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν έμπρακτα στην ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με χρόνια νοσήματα. Με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζουμε για μια ακόμα φορά την σύμπραξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με τις CHÓRES, στέλνοντας το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Στην παράσταση συμμετέχουν, επίσης, 3+6 επιφανείς συνθέτες, με τον καθένα τους να προσεγγίζει και να τιμά την παράδοση με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Πρόγραμμα

  • Πέτρος Κλαμπάνης
    ΕΠΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ
    Δύο ήλιοι δυο φεγγάρια, Μέσης, Καλλιώρα να χουν οι ελιές, Είχα καρδιά που άνθιζε, Παραπότζι.
    Μουσική διδασκαλία: Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Πατσέα
    Μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα
  • Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
    ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΩ
    Δίχως μαχαίρια και σπαθιά, Νανούρισμα, Τα πάθη μου να γράψω, Γλυκομιλιά, Σε μελετά τ’ αχείλι μου.
    Μουσική διδασκαλία: Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Πατσέα
    Μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα
  • Φίλιππος Τσαλαχούρης
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
    Παραξύπνημα, Κοντομπλεγμένη λεμονιά, Σαρανταπέντε λεμονιές, Μάνα, ήρτεν η άνοιξη, ο
    βοσκός κι ο βασιλιάς, Κάτω στη Ρόδο, Κάτω στ’ άγριο περιβόλι.
    Μουσική διδασκαλία - διεύθυνση: Χριστίνα Πουπάλου
  • Νίκος Κυπουργός, Μάρθα Μαυροειδή, Άλκης Μπαλτάς, Άκης Τριανταφύλλου, Χρήστος Σαμαράς και Lajos Bárdos.
    ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Πλένω στο κρύο ρέμα (Ν. Κυπουργός), Κοιμάσαι κόρη μ’ (Μ. Μαυροειδή), Τραγούδι των πουλιών, Χελιδονίσματα (Α. Μπαλτάς), Γιατί πουλί μου (Α. Τριανταφύλλου), Κόκκινη κλειστή δεμένη, Η λυγερή, Τί να το καμ’ η μάνα σου, Αγία Μαρίνα (Α. Μπαλτάς), Άστραψεν η ανατολή, Μηλίτσα (Χ. Σαμαράς), Πεντοζάλι, Ικαριώτικος, Τρεις κοπέλες λυγερές (Lajos Bárdos), Κλήδονας, Το Μαργούδι (Μ. Μαυροειδή)

#CHÓRES : Το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs (κόρες) αποτελεί ένα φυτώριο καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε το 2017, ως απόρροια μιας σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Μαρίνας Σάττι με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου, με στόχο να συνδυάσει την εκπαίδευση στη μουσική, τον χορό και την υποκριτική με την παράσταση (performance) και την καλλιτεχνική έκφραση. Οι chórεs πλέον αριθμούν περισσότερες από 150 γυναίκες ηλικίας 13 έως 55 ετών, συνεργάζονται με αναγνωρισμένους διδάσκοντες από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους και σκοπός είναι το σύνολο να εξελιχθεί σε μια ισχυρή κοινότητα αλληλοϋποστήριξης, που να ευνοεί την ανάπτυξη καλλιτεχνών με ευρύτητα και κοινωνική αντίληψη.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 1988 και το Διοικητικό του Συμβούλιο και τα μέλη του είναι γυναίκες που έχουν βιώσει εμπειρία καρκίνου μαστού. Όλα αυτά τα χρόνια το «Άλμα Ζωής» προσφέρει δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη στη γυναίκα που νοσεί και στα μέλη της οικογένειάς της, παρέχει έγκυρη ενημέρωση στην ασθενή σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία της ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένη, διεκδικεί τα δικαιώματα των ασθενών και προσπαθεί να συμβάλει στη μείωση των θανάτων από τη νόσο μέσω της ενημέρωσης και κινητοποίησης του γενικού πληθυσμού για τις μεθόδους πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Περισσότερα για τον Σύλλογό μας μπορείτε να βρείτε εδώ: www.almazois.gr

Σχετικά με το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» είναι μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas, που ξεκίνησε το 2015 με στόχο την ολιστική υποστήριξη των γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού. To πρόγραμμα εστιάζει στις ανάγκες της γυναίκας ασθενούς και έχει στόχο τη στήριξη και την συναισθηματική ενδυνάμωσή της, μέσω δωρεάν παρακολούθησης σεμιναρίων, με βασικούς θεματικούς άξονες την τέχνη, την έκφραση και την αυτο-φροντίδα.