ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, 22-23 Ιουλίου, στο Σύνταγμα

Οι ανάγκες για αίμα δεν κάνουν διακοπές και αυτό καθιστά το ραντεβού για εθελοντική προσφορά αίματος ακόμα πιο σημαντικό αυτήν την περίοδο, καθώς η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας μειώνεται.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, 22-23 Ιουλίου, στο Σύνταγμα

Την ίδια στιγμή, όμως, που η προσφορά αίματος μειώνεται, οι ανάγκες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το οποίο πραγματοποιεί διήμερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, στις 22 και 23 Ιουλίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Σταθμού Μετρό Συντάγματος, σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ καθώς και με τη συμμετοχή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Ιουλίου, από τις 14:30 έως τις 19:30, και το Σάββατο 23 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προσκαλεί για άλλη μία φορά όλους τους εθελοντές αιμοδότες, παλιούς και νέους, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα προσφοράς στο κέντρο της πόλης ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της τρέχουσας περιόδου. «Με μία στάση στο Σύνταγμα και λίγο από τον χρόνο σου, μπορείς να σώσεις ακόμα και 3 ζωές!», τονίζει το το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 213 2146726-213 2146710 έως την Πέμπτη 21 Ιουλίου, από τις 08:30 έως τις 14:30.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Συγκεκριμένα:

- Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν.

- Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας.

- Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας.

- Τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα επτά ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18 έως 65 ετών
  • Να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον πέντε ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ