ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια ημέρα του φαρμακοποιού: Ενημερωτική εκδήλωση στις 25/9, στο Λευκό Πύργο, από τον ΦΣΘ

Μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση  διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο χώρο του Λευκού Πύργου.

Παγκόσμια ημέρα του φαρμακοποιού: Ενημερωτική εκδήλωση στις 25/9, στο Λευκό Πύργο, από τον ΦΣΘ

Η ενημέρωση από τους εθελοντές φαρμακοποιούς θα περιλαμβάνει υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως είναι οι εμβολιασμοί, τα rapid tests, η περιποίηση τραύματος, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν ενημερωτικά σταντ εταιρειών για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ θα δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με αρθρογραφία που αφορά, μεταξύ άλλων, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την πρόληψη και τον έλεγχο του προδιαβήτη. Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού είναι «Φαρμακεία ενωμένα για έναν κόσμο πιο υγιή».

«Οι φαρμακοποιοί συμβάλλουν με την επιστημονική κατάρτιση, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη διασφάλιση της καλής υγείας των πολιτών. Στόχος του Συλλόγου μας παραμένει η λειτουργία των φαρμακείων ως μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η θεσμοθέτηση από την πολιτεία της παροχής υπηρεσιών μέσα από αυτά. Άλλωστε μελέτες έχουν αποδείξει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη αν θεσμοθετηθούν οι υπηρεσίες στα φαρμακεία, ενώ συγχρόνως θα προστατευτεί περισσότερο η δημόσια Υγεία μέσω της πρόληψης ασθενειών, της παρακολούθησης της συμμόρφωσης των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή τους, της συμβουλής και της φροντίδας», σημειώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ