ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή επιστράτευσης των ιατρών - Τι δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης

«Κόκκινη γραμμή» αποτελεί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), η διατήρηση της πιστοποίησης στη συνταγογράφηση για όλους τους ιατρούς.

ΙΣΑ: Αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή επιστράτευσης των ιατρών - Τι δήλωσε ο Γιώργος  Πατούλης

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι το δικαίωμα στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων όλων των ιατρών αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα και δεν θα γίνει αποδεκτή καμία τροποποίηση αυτής της διαδικασίας, καθώς είναι προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας.

Καλεί τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη και τον γ. γραμματέα Μ. Θεμιστοκλέους να επιβεβαιώσουν τη θέση που διατύπωσαν στην πρόσφατη Ημερίδα του Συλλόγου για τον προσωπικό ιατρό, σύμφωνα με την οποία αφενός δεν θα υπάρξει περιορισμός στην πιστοποίηση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία εξετάσεων και αφετέρου δεν πρόκειται να τεθεί θέμα επιστράτευσης των προσωπικών ιατρών.

«Αγωνιστήκαμε για την πιστοποίηση στη συνταγογράφηση όλων των ιατρών. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ιατρικού κόσμου και δεν θα γίνει αποδεκτή καμία τροποποίηση αυτής της διαδικασίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ΙΣΑ είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή επιστράτευσης των ιατρών.