ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός εκλογικού αγώνα ο Σπύρος Πνευματικός μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί.

Εκτός εκλογικού αγώνα ο Σπύρος Πνευματικός μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο καθηγητής Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ' Πανεπιστημιακής Κλινικής στο νοσοκομείο ΚΑΤ, αλλά και καθηγητής Ορθοπεδικής στο Baylor College of Medicine στις ΗΠΑ, περιέγραψε σε ραδιοφωνική εκπομπή χθες το πρωί, περίπου ως οικονομικά ασύμφορο, το να ξοδεύονται λεφτά για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα».

Μετά το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του, ο Σπύρος Πνευματικός επιχείρησε να κάνει αναδίπλωση των όσων είπε και να ζητήσει συγγνώμη.