ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών οι γιατροί της Θεσσαλονίκης

Στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στέκεται το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών οι γιατροί της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης η ΕΝΙΘ αποφάσισε:

1. Την αποστολή οικονομικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Η ενίσχυση θα δοθεί με ευθύνη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας στους νομούς που επλήγησαν.

2. Την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης:

- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους.

- Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.

- Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες, κ.α), φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, γάλα σε σκόνη.

- Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

- Φακούς.

Η συλλογή θα γίνει από σήμερα (12/9) έως την Πέμπτη (14/9) και ώρες 15:00-19:00, στα γραφεία της ΕΝΙΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος).

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες και γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα τραγωδίας. Η Θεσσαλία παραμένει βυθισμένη για μέρες στην λάσπη, δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά πλημμυρισμένα και απροσπέλαστα. Μια εικόνα που δεν οφείλεται στη σφοδρότητα ενός ακόμα καιρικού φαινομένου, για τα οποία πρέπει να είναι προετοιμασμένο το κράτος, αλλά στη παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού, όταν πρόκειται για την προστασία της υγείας και της ζωής μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΝΙΘ.

Παράλληλα η ΕΝΙΘ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία και την κάλυψη των αναγκών επείγουσας περίθαλψης.