ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Heartscore: Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης για την Υγεία της Καρδιάς από το Ωνάσειο για όλους

Την ευκαιρία σε όλους να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για την Υγεία της Καρδιάς τους, δίνει με ένα ακόμα πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, που φροντίζει τις καρδιές μας εδώ και 30 χρόνια.

Heartscore: Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης για την Υγεία της Καρδιάς από το Ωνάσειο για όλους

Η δράση «Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει», που ξεκίνησε με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται έως και την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου στους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής. Επί μία εβδομάδα, η Κινητή Μονάδα του Ωνασείου επισκέπτεται κεντρικά σημεία σε έξι μεγάλους δήμους του λεκανοπεδίου και καλεί όποιον το επιθυμεί να κάνει μία προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

onaseio2.jpg

Με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών, η συγκεκριμένη δράση από το Ωνάσειο έχει ως στόχο την επαγρύπνηση όλων αναφορικά με τις καρδιακές παθήσεις και νοσήματα, αλλά κυρίως ως προς την πρόληψη ως στάση ζωής γενικά για την υγεία και ειδικά όσον αφορά στην καρδιά. Με τη δράση «Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει», καθένας που το επιθυμεί έχει τη δυνατότητα εκτίμησης του κινδύνου να προσβληθεί από καρδιαγγειακή νόσο, από το εξειδικευμένο προσωπικό του Ωνασείου, που πλέον έχει ταυτιστεί με την υγεία της καρδιάς στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Η δράση ξεκίνησε συμβολικά, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, από το Σύνταγμα δίπλα στο Μετρό, και ακολούθησαν την Κυριακή 01/10 η Κηφισιά και τη Δευτέρα 02/10 ο Πειραιάς. Την Τρίτη 03/10 η κινητή μονάδα του Ωνασείου βρίσκεται στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη, από τις 10:00 έως τις 15:00, την Τετάρτη 04/10 στο Αιγάλεω στην κεντρική του πλατεία πλησίον του Μετρό και την Πέμπτη 05/10 στη Γλυφάδα, στον δρόμο των Ποιητών στην συμβολή των οδών Άγγελου Μεταξά και Γρηγορίου Λαμπράκη, ίδιες ώρες. Μόνη προϋπόθεση είναι ο/η ενδιαφερόμενος/η να είναι από 35 έως 65 ετών.

onaseio3.jpg

Η ουσία της πρόληψης είναι, άλλωστε, κάθε πολίτης να μπορεί να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του, ώστε κατόπιν να προβεί στις απαραίτητες ενέργειας, εφόσον ο γιατρός του κρίνει πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο. Παρόλο που είναι γνωστό και κοινώς αποδεκτό πως «η πρόληψη σώζει ζωές», πολλοί είναι εκείνοι που αμελούν τους προληπτικούς ελέγχους της υγείας τους. Το Ωνάσειο, με τη δράση «Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει», δίνει τώρα την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί, κατά το πέρασμά του απλώς από κεντρικά σημεία πολυσύχναστων περιοχών, να εξεταστεί προληπτικά, κάνοντας ουσιαστικά, ένα δώρο στον εαυτό του.

Το Ωνάσειο φροντίζει την καρδιά μας εδώ και 30 χρόνια

Εδώ και 30 χρόνια, από το 1993 έως σήμερα, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο βρίσκεται δίπλα σε κάθε καρδιά που χρειάζεται φροντίδα και γνωρίζει καλά τη σπουδαιότητα της πρόληψης.

Μέχρι σήμερα έχει φροντίσει τους ασθενείς με πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέψεις, 52.700 επεμβάσεις καρδιάς, περισσότερες από 15.500 νοσηλείες παιδιών και 209 μεταμοσχεύσεις καρδιάς – αριθμοί που αντιστοιχούν σε ζωές που σώθηκαν, σε ασθενείς που έγιναν καλά.

onaseio4.jpg

Το πρώτο μεγάλο δημιούργημα του Ιδρύματος Ωνάση, που άλλαξε για πάντα το τοπίο στον χώρο της καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα, παραμένει πιστό στο όραμα του εμπνευστή του, Αριστοτέλη Ωνάση. Με συνέπεια, υπηρετεί τη βελτίωση και την αποκατάσταση της υγείας των καρδιοπαθών στη χώρα συμβάλλοντας στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης σε διεθνές επίπεδο.

onaseio5.jpg

«Η πρωτοβουλία “Heartscore- Η καλή καρδιά μετράει” πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία της πρόληψης και της προστασίας της υγείας μας από καρδιαγγειακές παθήσεις, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα της δράσης μας την προσφορά στους συνανθρώπους μας. Το ΩΚΚ, από το 1993 έως σήμερα, αποτέλεσε ένα δώρο ζωής που μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, συμβάλλοντας δραστικά στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, έχει εξελιχθεί στο πρώτο πλήρως ψηφιακό νοσοκομείο στην Ελλάδα, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία και προετοιμάζοντας το έδαφος για την άφιξη του υπερσύγχρονου Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, το οποίο αναμένεται να αναμορφώσει το χάρτη των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας» δήλωσε σχετικά ο κύριος Πάνος Μινογιάννης, Γενικός Διευθυντής Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

onaseio6.jpg

Από την πλευρά της, η κυρία Έφη Τσιότσιου, Εκτελεστική Διευθύντρια και Διευθύντρια Παιδείας του Ιδρύματος Ωνάση επισήμανε: «Η δράση “Heartscore-H καλή καρδιά μετράει”, διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ),το οποίο, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση έχει πραγματοποιήσει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προτάσσοντας τη σημασία της πρόληψης στα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και εν γένει σε όλα τα ζητήματα υγείας. Το ΩΚΚ στην μακρά πορεία του υπηρέτησε με συνέπεια και υψηλό αίσθημά ευθύνης την ανθρωποκεντρική ιατρική περίθαλψη και φροντίδα, στον χώρο της Καρδιολογίας, της Καρδιοχειρουργικής, αλλά και της Μεταμόσχευσης, γεμίζοντας με υπερηφάνεια το Ίδρυμα Ωνάση για την λαμπρή πορεία που είχε ένα σπουδαίο δημιούργημά του».

onaseio2.jpg

Επειδή λοιπόν «η καλή καρδιά μετράει», χρειάζεται να τη σκεφτόμαστε και να τη φροντίζουμε καθημερινά υιοθετώντας καλές συνήθειες που μας κάνουν να νιώθουμε, αλλά και να είμαστε υγιείς. Με στόχο να βάλουμε την πρόληψη στη ζωή μας, άντρες και γυναίκες, επισκεπτόμαστε την Κινητή Μονάδα του Ωνασείου και μαθαίνουμε το «σκορ» της δικής μας καρδιάς. Και μετά τη λήξη της δράσης όμως, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προληπτικά, όπως πρέπει, την υγεία της καρδιάς μας, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη, προτεραιότητα στην υγεία, προτεραιότητα στον εαυτό μας.