ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Pfizer Hellas: Δράσεις για την ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

Κάθε χρόνο με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, το τμήμα Ογκολογίας της Pfizer Hellas επιβεβαιώνει έμπρακτα την ασθενοκεντρική του προσέγγιση και την ενεργή υποστήριξη των ασθενών, με την υλοποίηση πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού.

Pfizer Hellas: Δράσεις για την ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

Φέτος, οι εργαζόμενοι στο τμήμα Ογκολογίας της Pfizer Hellas, φωτογραφήθηκαν για να ευαισθητοποιήσουν τόσο τους ασθενείς όσο και το ευρύτερο κοινό, μεταφέροντας το μήνυμα «Μη γυρνάμε την πλάτη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Ας τον αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο», το οποίο αποτυπώθηκε απόλυτα σε δυο συνεχόμενες φωτογραφίες με την οικειοθελή συμμετοχή όλων των συναδέλφων του τμήματος. Οι εργαζόμενοι με αυτόν τον τρόπο μας προτρέπουν να μη γυρνάμε την πλάτη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού, αλλά να τον αντιμετωπίζουμε «κατά πρόσωπο», υποστηρίζοντας παράλληλα τους ασθενείς.

Η ιδιαίτερη αυτή δράση έρχεται σε συνέχεια της περσινής εκστρατείας του τμήματος Ογκολογίας, η οποία είχε τίτλο: «Ο Καρκίνος του Μαστού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση & μας αφορά όλους», όπου οι εργαζόμενοι είχαν επίσης φωτογραφηθεί όλοι μαζί, θέλοντας να υπογραμμίσουν ότι ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους!

k.jpg

Παράλληλα, η Pfizer Hellas και φέτος, για να στηρίξει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, φωταγώγησε συμβολικά το κτίριο των γραφείων της με ροζ χρώμα, συμμετέχοντας ενεργά στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης.

pfizer3.png

Οι δράσεις της Pfizer Hellas για τον καρκίνο είναι συνεχείς καθόλη τη διάρκεια του έτους μέσω της πρωτοβουλίας «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ», καθώς η ενημέρωση και η εκπαίδευση του κοινού γύρω από την πρόληψη είναι κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση της νόσου1.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Επικεφαλής του τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas, ανέφερε: «Σε συνέχεια της καμπάνιας μας για την αξία της πρόληψης και του τακτικού ελέγχου, φέτος θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Η φωτογράφηση των συναδέλφων και η φωταγώγηση του κτιρίου μας αποτελούν συμβολικές δράσεις που εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό μας, καθώς για εμάς στη Pfizer δεν είναι μια μέρα ή ένας μήνας το χρόνο, αφού για περισσότερα από 20 χρόνια υποστηρίζουμε τους ασθενείς με Καρκίνο του Μαστού για να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε τις ζωές τους».

‘‘Ο Καρκίνος του Μαστού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση & μας αφορά όλους’’

PP-UNP-GRC-0487-NOV23

Παραπομπές

1. https://www.cancer.org/cancer/types/breast-cancer/screening-tests-and-early-detection/american-cancer-society-recommendations-for-the-early-detection-of-breast-cancer.html Πρόσβαση: Οκτώβριος 2023