ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αναγκαία η ανάπτυξη της φαρμακευτικής ειδικότητας στο ΕΣΥ τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΦΝΙ στον Δημόπουλο

Με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, συναντήθηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Δημόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, του έθεσαν σημαντικά ζητήματα που άπτονται του φαρμακευτικού κλάδου, με μείζον την αναγκαιότητα προσλήψεων επικουρικών φαρμακοποιών και προσωπικού .

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που έθεσαν είναι η αναγκαιότητα ενεργειών για την ανάπτυξη κλινικής και νοσοκομειακής φαρμακευτικής ειδικότητας, θέμα που ήδη συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αποτελεί Ευρωπαϊκό δεδομένο.

Eπίσης, επισημάνθηκε η χρησιμότητα της ορθής κατανομής κονδυλίων για εφημερίες λοιπών επιστημόνων πλην ιατρών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες εφημέρευσης των νοσοκομείων.

Ο Υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και όλοι συμφώνησαν πως οι σωστές δράσεις και η αποτελεσματική διαχείριση των δυνατοτήτων του κλάδου θα επιφέρουν εξοικονόμηση πόρων και ποιοτικότερες παροχές .

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved