ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στη βουλή η πρόσληψη επικοινωνιολόγου για την Πρωτοβάθμια

 Το θέμα ανέδειξε πρώτο το onmed, και τώρα η ΝΔ το φέρνει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Είκοσι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης και οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας, ζητούν να μάθουν τους λόγους αυτής της πρόσληψης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιανουαρίου, με υπουργική απόφαση, το έργο «δράσεις δημοσιότητας για την προβολή της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα» ανατέθηκε στη δημοσιογράφο Ε.Κ. η οποία θα υπογράψει σύμβαση 10 μηνών, με συνολική αμοιβή 24.552 ευρώ (19.800 καθαρά).

Μάλιστα, η υπόθεση έχει και συνέχεια, αφού στις 31 Ιανουαρίου ορίστηκε και επόπτης (ένα στέλεχος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου) ο οποίος επιφορτίστηκε με την καθοδήγηση και επίβλεψη της επικοινωνιολόγου.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραδέχεται τις δυσλειτουργίες του συστήματος, αλλά επιμένει πως πρόκειται για μεγάλη μεταρρύθμιση. Τα δε στελέχη του χώρου της Υγείας επισημαίνουν πως το σύστημα είναι αδύνατο να προχωρήσει σύμφωνα με το σχεδιασμό, αφού δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό, ούτε υποδομές.

«Το υπουργείο Υγείας όχι απλώς δεν αποδέχεται την αποτυχία του σχεδίου του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά αποφάσισε με πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας να πείσει τους Έλληνες να μην πιστεύουν σε όσα καθημερινά βιώνουν», επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και προσθέτουν ότι «η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι μόνο επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό, όπως ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και δομών».

Με αυτό το σκεπτικό, ρωτούν για ποιους λόγους προσλήφθηκε η δημοσιογράφος - επικοινωνιολόγος και τι επιθυμεί ο υπουργός Υγείας να πετύχει με την πρόσληψη αυτή.

Ζητούν ακόμη να μάθουν (μέσω κατάθεσης όλων των σχετικών εγγράφων) με ποια διαδικασία και αξιολόγηση επιλέχθηκε το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Ζητείται σύμβουλος επικοινωνίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Βρέθηκε ο επικοινωνιολόγος που θα σώσει την... τιμή της Πρωτοβάθμιας!

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved