ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη για προσλήψεις στην Υγεία

Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Πρωθυπουργό περίμενε στην είσοδο του υπουργείου, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησηςο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πλαίσιο προτεραιοτήτων και άμεσων δράσεων που θα λάβει το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα εστιάσει σε άμεσες δράσεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ότι πρέπει να εκλέιψουν οι ουρές των φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά και οι πολύ μεγάλοι χρόνοι αναμονής για τις ακτινοθεραπείες.

Στις άμεσες δράσεις ο πρωθυπουργός ενέταξε και την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών σε τομείς του Ε.Σ.Υ. που έχουν ανάγκη, όπως για παράδειγμα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τονίζοντας πως στόχος είναι να υπάρξει μια τολμηρή και καινοτόμα πολιτική πρόσληψης στην Υγεία.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και η δωρεάν παροχή και διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων προς τους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ενώ διατυπώθηκε και η βούληση το υπουργείο Υγείας «από υπουργείο απόγνωσης να γίνει υπουργείο ελπίδας».

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved