ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πάρκο Υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενο από τρία νοσοκομεία, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Για τη δημιουργία ενός «Πάρκου Υγείας» στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, αποτελούμενο από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, το οποίο θα ανεγερθεί στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες που τον υποδέχθηκαν στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

Πάρκο Υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενο από τρία νοσοκομεία, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» και ενημερώθηκε σχετικά με το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τους υφυπουργούς Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και σημείωσε: «Όπως γνωρίζετε, έχω επιλέξει να είμαι υποψήφιος στην Α' Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές. Είναι μία απόφαση συμβολική, είναι μία απόφαση ουσιαστική ταυτόχρονα. Έχουμε ασχοληθεί πολύ με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης την τελευταία τετραετία. Έχουμε καταφέρει και έχουμε προχωρήσει μεγάλα έργα τα οποία ήταν κολλημένα, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Κάποιοι φωτογραφιζόντουσαν μπροστά σε μουσαμάδες και ψεύτικα εκδοτήρια. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το 2024. Το πιο σύγχρονο Μετρό σε όλη την Ευρώπη. Ένα Μετρό το οποίο ταυτόχρονα θα αναδείξει τον πολιτιστικό θησαυρό αυτής της πολύ ιδιαίτερης πόλης.

Όμως ξέρω πολύ καλά, δήμαρχε, ότι το δικό σας μέλημα εδώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι πώς θα φέρουμε το Μετρό στα δυτικά. Αυτό θα είναι το πρόταγμα της επόμενης διακυβέρνησης. Το Μετρό πρέπει και θα έρθει στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπως θα έρθει και ο Προαστιακός, για να μπορέσουμε να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας, για να μην αισθάνεστε σε καμία περίπτωση ότι υπάρχουν δύο ή τρεις Θεσσαλονίκες που τρέχουν με διαφορετική ταχύτητα. Και γι' αυτό και επισκέφτηκα σήμερα μια σειρά από σημαντικά σημεία εδώ στην περιοχή σας, για να μιλήσω για αυτά τα οποία θα κάνουμε από εδώ και στο εξής».

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος τόνισε πως ο εν λόγω δήμος είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω της αλματώδους αύξησης του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, και είναι ανάγκη να δοθούν λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Στην πλατεία τον πρωθυπουργό περίμεναν γονείς μαθητών με αναπηρία από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορδελιού (ΕΕΕΕΚ), το οποίο, όπως είπαν, στεγάζεται 20 χρόνια σε αποθήκη, χωρίς αυλή, και ζήτησαν να βρεθεί άλλος, κατάλληλος χώρος. Στο ΕΕΕΕΚ φοιτούν 35 μαθητές ηλικίας από 13 μέχρι 22 ετών.

Ήταν εκεί, επίσης, μαθητές του 19ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου που είπαν «όχι» στην έξωση τους και ζήτησαν κατάλληλα διδακτήρια.

Ο κ. Μητσοτάκης τους πλησίασε, άκουσε τα αιτήματα τους και είπε ότι θα τα μελετήσει για να δει τι μπορεί να γίνει.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στην κεντρική πλατεία και χαιρέτισε πολίτες, που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)