ΥΓΕΙΑ

Ποιο είναι το χειρότερο είδος τηγανητών για την υγεία

Είναι γνωστό ότι τα τηγανητά δεν είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος.

Καταναλώνοντας συχνά τρόφιμα όπως τηγανητές πατάτες, κοτόπουλο ή ψάρια αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.

Υπάρχουν όμως τηγανητές τροφές που είναι χειρότερες από άλλες; Νέα έρευνα ισχυρίζεται πως η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι θετική.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal και αξιολόγησε στοιχεία για περισσότερες από 100.000 γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση τηγανητών τροφών σε τακτική βάση μπορεί να συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Αν και τα ευρήματα δεν προκαλούν μεγάλη έκπληξη, λιγότερο προβλέψιμα ήταν τα ευρήματα που αφορούσαν στην κατανάλωση τηγανητού κοτόπουλου και τηγανητού ψαριού.

Αφού έλαβαν υπόψιν και άλλους παράγοντες, όπως η συνολική ποιότητα διατροφής, το εισόδημα και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μία ή περισσότερες μερίδες τηγανητού φαγητού κάθε μέρα, είχαν 8% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Ο αριθμός αυτός άγγιξε το 13%, όταν οι γυναίκες έτρωγαν μία ή περισσότερες μερίδες τηγανητού κοτόπουλου κάθε μέρα. Επιπλέον, η κατανάλωση τηγανητού ψαριού μία ή περισσότερες φορές την ημέρα οδήγησε σε αύξηση κατά 13% από θάνατο που οφείλεται σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους, πιθανότατα δεν καταναλώνουν τηγανητά τρόφιμα με τέτοια συχνότητα. Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς ωστόσο, καταναλώνει σε καθημερινή βάση πρόχειρο φαγητό.

Διαβάστε επίσης:

Τηγανητές πατάτες: Δεν φαντάζεστε πόσες μπορείτε να φάτε με ασφάλεια!

Ο τρόπος μαγειρέματος που πρέπει να αποφεύγεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το ελαιόλαδο πιο υγιεινό από τα σπορέλαια ακόμα και στο τηγάνισμα

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved