ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Αν θέλετε υγιές δέρμα για πάντα, βάλτε αυτά στην διατροφή σας

Υπάρχουν πολλές τροφές που σας βοηθούν να έχετε πιο υγιή επιδερμίδα, αλλά ορισμένες από αυτές σίγουρα ξεχωρίζουν και δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν από τη διατροφή σας.

Αν θέλετε υγιές δέρμα για πάντα, βάλτε αυτά στην διατροφή σας

Δείτε ποιες τροφές είναι αυτές:

Σπανάκι

Το σπανάκι βοηθάει στο να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό επειδή περιέχει φυτοχημικά θρεπτικά συστατικά που παρέχουν επιπλέον προστασία από τον ήλιο. Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά όπως το βήτα-καροτένιο και η λουτεΐνη, ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Καρύδια και φιστίκια

Τα καρύδια και τα φιστίκια είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών των συμπλεγμάτων Β και Ε, που βοηθούν στην προστασία από τη φθορά των κυττάρων. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και την οξείδωση που "γερνούν" πρόωρα το δέρμα, ενώ η βιταμίνη Β1 βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της δίνει στο δέρμα μια υγιή, νεανική λάμψη.

Μούρα και εσπεριδοειδή

Τα μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που είναι ιδανικά στην καταπολέμηση των σημαδιών του γήρατος. Περιέχουν επίσης άφθονες φυτικές ίνες, μια θρεπτική ουσία που βοηθάει στην εξάλειψη των τοξινών οι οποίες προκαλούν σπυράκια στην επιδερμίδα. Τα εσπεριδοειδή φρούτα είναι γεμάτα με βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου για μαλακό, εύπλαστο δέρμα.

Μήλα

Όπως και τα εσπεριδοειδή, τα μήλα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι κρίσιμη στην παραγωγή κολλαγόνου. Ο χαλκός στα μήλα βοηθάει την παραγωγή της μελανίνης, την χρωστική ουσία που δίνει στο δέρμα τον τόνο του χρώματός του, και η οποία λειτουργεί ως ένα φυσικό αντηλιακό.

Γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό για το δέρμα σας, επειδή περιέχει μεγάλες ποσότητες χαλκού, ενός μετάλλου που βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης περιέχει και μαγγάνιο, ένα άλλο μέταλλο το οποίο βοηθά στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Διαβάστε επίσης:

Η πιο απλή ασπίδα στον καρκίνο του στομάχου και του προστάτη

Το υποτιμημένο δημητριακό που εκμηδενίζει υπέρταση και διαβήτη

Η άγνωστη τροφή που ρίχνει την χοληστερίνη

Μύθος η συμβολή του καλού πρωινού στην δίαιτα