ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γυμνάζεστε το βράδυ; Δείτε τι μπορείτε να φάτε μετά

Είτε λόγω πιεσμένου προγράμματος είτε από προσωπική προτίμηση, αρκετοί είναι αυτοί που γυμνάζονται μετά τη δύση του ηλίου. Το καλοκαίρι, άλλωστε, η βραδινή γυμναστική είναι πιο ευχάριστη, αφού η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει μερικούς βαθμούς.

Γυμνάζεστε το βράδυ; Δείτε τι μπορείτε να φάτε μετά

Εάν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των βραδινών τύπων, σίγουρα αναρωτιέστε εάν πρέπει να φάτε μετά την προπόνησή σας.

bigstock Young beautiful woman looking 134149763

Σίγουρα πρέπει να φάτε κάτι μετά τη γυμναστική ώστε να αναπληρώσετε χαμένα ιχνοστοιχεία και να βοηθήσετε το σώμα σας να αναρρώσει από την καταπόνηση της άσκησης. Εάν δεν φάτε, τότε είναι πιο πιθανό να αισθανθείτε γενικευμένη αδυναμία και επίσης θα είστε πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Εάν σκοπεύετε να πέσετε για ύπνο σύντομα μετά την προπόνησή σας, φυσικά δεν ενδείκνυται να καταναλώσετε ένα μεγάλο και βαρύ γεύμα. Παρακάτω θα δείτε μερικές έξυπνες επιλογές που θα σας δώσουν θρεπτικά συστατικά, καθαρή πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.

- Χούμους και ωμά λαχανικά

Μπορείτε να επιλέξετε είτε το παραδοσιακό χούμους από ρεβίθια είτε κάποια παραλλαγή από φασόλια ή φακές. Συνδυάστε το με κομμένη κόκκινη πιπεριά, αγγούρι, τομάτες και άλλα λαχανικά εποχής της επιλογής σας.

- Σαλάτα με αυγό

Βράστε μερικά αυγά και συνοδεύστε τα με πράσινη σαλάτα. Εναλλακτικά, ως συνοδευτικό μπορείτε να επιλέξετε κολοκυθάκια, ταχίνι ή πέστο.

- Ψητές γαρίδες με γουακαμόλε

Μια καλή μερίδα περιλαμβάνει πέντε με έξι γαρίδες και ένα τέταρτο της κούπας γουακαμόλε. Φροντίστε το γουακαμόλε να μην είναι πολύ καυτερό για να μην σας χαλάσει τον ύπνο.

- Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι καλό σνακ για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμη και το βράδυ. Προτιμήστε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα σε ποσότητα που δεν ξεπερνά το ένα τέταρτο της κούπας, περίπου όσο ένα μπαλάκι του γκολφ.

Πηγή: Health.com

Διαβάστε επίσης:

Διατροφή & γυμναστική: Πόσες πρωτεΐνες χρειαζόμαστε μετά την προπόνηση

Ποια ώρα της ημέρας δεν «επιτρέπεται» να φάτε φρούτα

Πόση γυμναστική χρειάζεται για να κάψετε μπέργκερ, σοκολάτες και μπύρες (γράφημα)