ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Μητσοτάκης: Κύρια δεξαμενή της διαθεσιμότητας ο ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ είναι η κύρια δεξαμενή από την οποία θα προέλθει ηπλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο νέο κύμα διαθεσιμότητας.
Μητσοτάκης: Κύρια δεξαμενή της διαθεσιμότητας ο ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ είναι η κύρια δεξαμενή από την οποία θα προέλθει ηπλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο νέο κύμα διαθεσιμότητας.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΚυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως η μετατροπή του Οργανισμού σε αγοραστή καιμόνο, υπηρεσιών Υγείας θα αποφέρει περίπου 8.000 έως 9.000 εκ των 12.500διαθέσιμων εργαζόμενων που πρέπει να βρεθούν.


Μάλιστα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσεαισιόδοξος πως οι σχετικές αποφάσεις για ένταξη των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ σεκαθεστώς διαθεσιμότητας θα ληφθούν εντός των επόμενων ημερών, πριν τηνεπιστροφή της τριμερούς στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου.

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχειπαρουσιάσει στην τρόικα το σχέδιο υλοποίησης 11.000 απολύσεων εντός του 2014και το σχέδιο διαθεσιμότητας - κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων έως τα τέληΦεβρουαρίου.

Μάλιστα, για την κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ θα γίνει την Τρίτητο μεσημέρι, συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Υγείας καιΔιοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του γεν. γραμματέα Υγείας κ. Π.Καλλίρη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησηςθα πρέπει μέχρι τον Απρίλιο του 2014 να έχουν προχωρήσει τα εξής:

--Κατάργηση των 8.691 οργανικών θέσεων του ΕΟΠΥΥ.Δημιουργούνται αντίστοιχες θέσεις στο ΕΣΥ και εντάσσονται στις Υγειονομικέςπεριφέρειες τα πολυιατρεία και τα εργαστήρια του ΕΟΠΠΥΥ. Από την κινητικότηταεξαιρούνται οι 1.089 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ (289 υπάλληλοι της κεντρικήςυπηρεσίας, 203 των περιφερειακών υπηρεσιών, 9 γιατροί και 88 υγειονομικοίυπάλληλοι).

--Αξιολόγηση των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ και των Ταμείων πουμετέχουν σήμερα στον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ).

--Επαναξιολόγηση του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, ενόψει τηςμετατροπής του ΕΟΠΥΥ.



Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Στις 15/1/2014 η κινητικότητα γιατρών και εργαζομένων


Άδωνις: Σε αργία για 15 ημέρες οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ


Τι θα γίνει με τον ΕΟΠΥΥ, τα 4 στάδια αλλαγών έως τον Απρίλιο