ΦΑΡΜΑΚO

Λουράντος: Θα γίνουμε και εισπράκτορες του ΕΟΠΥΥ;

Το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί καθίστανται στο εξής και εισπράκτορες τωνχαρατσιών του ΕΟΠΥΥ, καταγγέλει, οπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος
Λουράντος: Θα γίνουμε και εισπράκτορες του ΕΟΠΥΥ;

Το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί καθίστανται στο εξής και εισπράκτορες τωνχαρατσιών του ΕΟΠΥΥ, καταγγέλει, οπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος,αναφερόμενος στο 1 ευρώ που θα πρέπει να εισπράττουν τα φαρμακεία, κάθε φορά πουθα εκτελούν συνταγή ασφαλισμένου.

«Όπως αντιλαμβάνεστε εκτός από δανειστές του ΕΟΠΥΥ αφού η πληρωμή των χρεώντου δεν φαίνεται ούτε με κιάλια , χρηματοδότες των μισθών των υπαλλήλων του -ελεγκτών των συνταγών μας, γίναμε και εισπράκτορες των χαρατσιών του!!!»,τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.

Όπως εξηγεί για την εφαρμογή του μέτρου αυτού είχε οριστεί ως προϋπόθεση ναεκδοθεί πρώτα σχετική υπουργική απόφαση. Ωστόσο, το συγκεκριμένο εδάφιο,διαγράφηκε από το άρθρο 12, που προβλέπει την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

«Επειδή η τρόϊκα ήθελε να είναι σίγουρη για την είσπραξη των ανωτέρω ποσών,απαίτησε και τελικά κατάφερε να ... διαγραφεί από το άρθρο 12 του νόμου τοεδάφιο που είναι μέσα στην αγκύλη και αναφέρει ως προϋπόθεση εφαρμογής τουνόμου την έκδοσης υπουργικής απόφασης!!!», εξηγεί ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Τέλος ο κ. Λουράντος τονίζει: «Δεν φτάνει που ο ΕΟΠΥΥαποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στην χώρα μας, δεν φθάνει που ο τζίρος τωνφαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχειμειωθεί, δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση ... πικρή ,καλούμεθα να εισπράξουμε και τα ... χαράτσια του. Ούτε ΔΕΗ να ήταν ταφαρμακεία μας!!!»