ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: απειλούν με μηνύσεις για τα ληξιπρόθεσμα

Με μηνύσεις σε όσους εμπλέκονται στον οικονομικόστραγγαλισμό των φαρμακείων, όσον αφορά ειδικότερα το μείζον ζήτημα τωνληξιπρόθεσμων οφειλών, απειλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 
Φαρμακοποιοί: απειλούν με μηνύσεις για τα ληξιπρόθεσμα

Με μηνύσεις σε όσους εμπλέκονται στον οικονομικόστραγγαλισμό των φαρμακείων, όσον αφορά ειδικότερα το μείζον ζήτημα τωνληξιπρόθεσμων οφειλών, απειλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο Σύλλογος, στοχοποιεί συγκεκριμένα ορισμένα στελέχη, τα οποία δημιουργούν διαρκώς προσκόμματα, ανεβάζοντας τον γραφειοκρατικό πήχυ, με αποτέλεσμα να μην τακτοποιείται το θέμα.

Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπεινα γίνει επιτέλους ώστε να εξοφληθούν τα περίφημα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ,τονίζει ο ΠΦΣ, και προσθέτει:

- Ψηφίστηκαν τρείς νόμοι.

- Εκδόθηκαν μερικές δεκάδες εγκυκλίων.

- Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολήθηκεπροσωπικά και έδωσε αυστηρές εντολές.

- Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μετακίνησεδιευθυντικά στελέχη του Οργανισμού που δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτούμενεςταχύτητες διεκπεραίωσης των λογαριασμών και ανέθεσε στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥτην ευθύνη της καθημερινής παρακολούθησης.

Και συνεχίζει ο ΠΦΣ:

«Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ μόνο τηνπερασμένη εβδομάδα συναντήθηκε για το θέμα αυτό με τον αναπληρωτή ΥπουργόΟικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό κ. Μπέζα και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό, ο οποίοςδιαβεβαίωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα εκδοθεί το ένταλμα 6,3 εκατ. ευρώ που αφορά το ΤΑΠΟΤΕ.

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι τα χρήματα για ταληξιπρόθεσμα υπάρχουν και παραμένουν δεσμευμένα.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχουνκάποιες «ανώτερες δυνάμεις» που συστηματικά κωλυσιεργούν και σαμποτάρουν τηδιαδικασία εξόφλησης.

Είναι οι δυνάμεις αυτές πουεκδίδουν κάθε 15 ημέρες διαφορετικές και αντιφατικές μεταξύ τους δήθεν«οδηγίες», με τις οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι η πλήρης ακινησία τηςδιαδικασίας.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις πουμε υπερβάλλοντα ζήλο και σαδιστική συμπεριφορά ζητούν της «Παναγιάς» ταμάτια από πλευράς γραφειοκρατικώνπαραστατικών και όταν καταφέρουμε να τα συγκεντρώσουμε, διαπιστώνουν ότι«ξέχασαν» να ζητήσουν έγκριση πίστωσης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις πουερμηνεύουν τους Νόμους κατά το δοκούν και ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι τα χρέητου 2011 δεν είναι ληξιπρόθεσμα!

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει.

Ο ΠΦΣ τα δυο τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τομεγάλο αυτό ζήτημα όσο με κανένα άλλο θέμα. Συναντήθηκε με δεκάδες αρμόδιουςκαι συναρμόδιους Υπουργούς από την εποχή Κουτρουμάνη, Τιμοσίδη, Σαχινίδη μέχρισήμερα.

Συναντήθηκε ήδη από τονπερασμένο Σεπτέμβριο με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και απαίτησε να κλείσει τοκεφάλαιο «ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ».

Ζήσαμε εκατοντάδες ώρες σταγραφεία του ΕΟΠΥΥ προσπαθώντας να απεμπλέξουμε και να προωθήσουμε τιςδιαδικασίες, αλλά φαίνεται ότι οι ίδιοι οι λεγόμενοι «υπηρεσιακοί παράγοντες»που όφειλαν να έχουν ολοκληρώσει αυτό για το οποίο μισθοδοτούνται, τελικά δενήθελαν.

Την περασμένη εβδομάδααπευθύναμε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση στους κ.κ. Γεωργιάδη και Σταϊκούρα την ακόλουθη επιστολή καιπεριμένουμε την απάντησή τους».

«Είναι η τελευταία φορά»,καταλήγει ο ΠΦΣ, «που ασχολούμαστε με το θέμα των ληξιπροθέσμων χρεών του ΕΟΠΥΥμε την γνωστή κλασσική μέθοδο των εγγράφων, των πιέσεων, των συναντήσεων μεΥπουργούς κλπ., η επόμενη κίνησή μας θαείναι η υποβολή μηνύσεων όπου θα καταγραφούν με ονοματεπώνυμα οι ευθύνες όλωνόσων ενέχονται στο μέγα σκάνδαλο του οικονομικού στραγγαλισμού των φαρμακείων.Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.Η κοροϊδία τέλος».