ΦΑΡΜΑΚO

Λουράντος: το ποσοστό κέρδους δεν είναι αυτό που διαμορφώνει την χαμηλή τιμή του φαρμάκου

Tο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών δεν είναι αυτό που διαμορφώνει την χαμηλή τιμή του φαρμάκου. Αντίθετα, η φαρμακευτική παραγωγή, είναι αυτή που καθορίζει την τιμή.

Λουράντος: το ποσοστό κέρδους δεν είναι αυτό που διαμορφώνει την χαμηλή τιμή του φαρμάκου

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Kων. Λουράντος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ και ειδικότερα στους δημοσιογράφους Λυριτζή-Οικονόμου.

Μάλιστα έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα, ειδικά σε ακριβά φάρμακα όταν το κέρδος των φαρμακοποιών έπεσε από το 18% στο 3% και σε κάποια στο 0%, ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι τιμές θα έπεφταν, αντιθέτως αυτές αυξήθηκαν!

«Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η τιμή διαμορφώνεται από την... παραγωγή και όχι από το κέρδος του φαρμακείου, το οποίο μόλις που επιβιώνει ειδικά σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές», υπογράμμισε προσθέτοντας:

«Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι στα μνημόνια που συνεχώς αναφέρεστε, υπάρχει ρήτρα που λέει, ότι ο φαρμακοποιός πρέπει να αμοίβεται και για τις υπηρεσίες που προσφέρει, η κατ' αποκοπή αμοιβή, η υπερωριακή αμοιβή πέραν του ωραρίου, η αμοιβή διανυκτέρευσης. Όλες αυτές οι αμοιβές υπάρχουν σε όλα τα φαρμακεία της Ευρώπης εκτός από την Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Λουράντος.