ΦΑΡΜΑΚO

Ο ΕΟΦ καλεί τις φαρμακευτικές για την τιμολόγηση γενοσήμων, υβριδικών και ΜΗΣΥΦΑ

Ένα βήμα πρν την τιμολόγηση νέων σκευασμάτων και ειδικότερα συνταγογραφούμενων, προϊόντων αναφοράς, γενοσήμων, υβριδικών αλλά και ΜΗΣΥΦΑ βρίσκεται ο ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ καλεί τις φαρμακευτικές για την τιμολόγηση γενοσήμων, υβριδικών και ΜΗΣΥΦΑ

Για τον λόγο αυτόν, ο Οργανισμός καλεί τις φαρμακοβιομηχανίες που επιθυμούν να ενταχθούν στην διαδικασία τιμολόγησης, να δηλώσουν ενδιαφέρον, μέχρι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Αναφορικά με την ανατιμολόγηση των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν προθεσμία έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ, οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων θα πρέπει να υποβάλλουν τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 01-12-2017.

Η υποβολή των στοιχείων θα πρέπει να γίνει σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ, διαδικασία η οποία εφαρμόζεται κατά την ανατιμολόγηση. Στη λίστα τιμολόγησης νέων φαρμακευτικών προϊόντων θα συμπεριληφθούν τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από 02-10-2017 έως 29-12-2017 και είναι πλήρη.

Σχετικά με την ανατιμολόγηση των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν προθεσμία έως και την Παρασκευή 02-02-2018 να υποβάλλουν τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 01-12-2017. Διευκρινίζεται ότι για την ανατιμολόγηση των ΜΗΣΥΦΑ, οι εταιρίες στο πεδίο της αιτούμενης χονδρικής τιμής, παρακαλούμε όπως συμπληρώσουν την τιμή παραγωγού.

Τον κατάλογο με τα νέα προς τιμολόγηση συνταγογραφούμενα προϊόντα μπορείτε να τον δείτε εδώ

Τον κατάλογο με τα νέα προς τιμολόγηση ΜΗΣΥΦΑ προϊόντα μπορείτε να τον δείτε εδώ

Διαβάστε ακόμη:

ΦΣΑ: Οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ, καθορίζονται πλέον από τις εταιρείες και όχι από το υπ. Υγείας



Λουράντος: Ούτε στα ευρωπαϊκά κράτη λειτούργησε η απελευθέρωση των φαρμακείων

Προς τιμολόγηση από τον ΕΟΦ 15 ΜΗΣΥΦΑ & υβριδικά σκευάσματα

ΜΗΣΥΦΑ: Μεταβολή τιμών σε 50 κωδικούς - Αλήθεια τι απέγιναν οι δικλείδες ασφαλείας του υπ. Υγείας;

ΕΟΦ: Νέα διαδικασία έγκρισης ΓΕΔΙΦΑ εντός 60 ημερών