ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Γκόλουμ θα πεθάνει από έλλειψη βιταμίνης D!

Η αγάπη του Γκόλουμγια τα σκοτάδια και τα σπήλαια φαίνεται πως θα του βγει σε κακό, σύμφωνα με τοΒρετανό ερευνητή Νίκολας Χόπκινσον.

To Γκόλουμ θα πεθάνει από έλλειψη βιταμίνης D!

Η αγάπη του Γκόλουμγια τα σκοτάδια και τα σπήλαια φαίνεται πως θα του βγει σε κακό, σύμφωνα με τοΒρετανό ερευνητή Νίκολας Χόπκινσον.

Δε φταίνε οι εμμονέςκαι η απληστία του που θα καταλήξει να χάσει τη μάχη, αλλά η αποστροφή του γιατο φως του ήλιου.

Ο Βρετανόςυποστηρίζει ότι το σκοτάδι και η κακή διατροφή του διάσημου ήρωα του Τόλκιν θαέχουν σαν αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια μυϊκής μάζας και θα οδηγήσουν στηνπλήρη αδυναμία.

Οι καλοί στις ταινίεςκαι τα μυθιστορήματα παρουσιάζονται πάντα λουσμένοι στο φως και αυτό είναι που τουςκάνει δυνατούς, αναφέρει η σχετική μελέτη από το Imperial College του Λονδίνου.

Καμία μελέτη στοπαρελθόν δεν έχει ερευνήσει την έλλειψη βιταμίνης D σε φανταστικούς χαρακτήρες κι έτσι οι ερευνητέςαναζήτησαν σχετικές αναφορές στο βιβλίο Χόμπιτ του Τόλκιν.

Συγκεκριμένα, μελέτησαντις συνθήκες διαβίωσης, τις συνήθειες και το διατροφικό πρόγραμμα των ηρώων καιαξιολόγησαν τον κάθε χαρακτήρα.

Η βιταμίνη D παράγεται στο δέρμα χάρη στην έκθεση στονήλιο, ενώ μπορεί να προσληφθεί και από ορισμένες τροφές όπως το ψάρι, το αυγόκαι το τυρί.

Ο ήρωας τουβιβλίου Μπίλμπο Μπάγκινς φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα επίπεδα τηςβιταμίνης στον οργανισμό του, καθώς το σπίτι του διαθέτει μεγάλα παράθυρα και οίδιος συχνά απολαμβάνει τον ήλιο όταν κάθεται στον κήπο του. Επίσης, η διατροφήτου είναι πλούσια και ισορροπημένη κι έτσι λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικάπου χρειάζεται για να παραμείνει υγιής.

Αντιθέτως, τοαδύναμο Γκόλουμ περνά τη μέρα του σε υπόγειες στοές μακριά από τον ήλιο καιτρέφεται με πτώματα, ψάρια και κομμάτια κρέας.

Ο Χόπκινσονκατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καλοί χαρακτήρες καταφέρνουν να επικρατήσουνχάρη στα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D, ενώ οι κακοί είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν λόγω της κακής κατάστασης τηςυγείας τους.

Η σχετική μελέτηδημοσιεύεται στο εορταστικό τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Medical Journalof Australia και υποδεικνύει πως η νίκη του καλού ενάντια στο κακό οφείλεται στιςυγιεινές συνήθειες και την καλή κατάσταση της υγείας!

Διαβάστε επίσης:

Ο Σέρλοκ Χολμς είναι αυτιστικός!

Ο Τζέιμς Μποντ κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο λόγω αλκοόλ!