ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι συμβουλές των ειδικών για σωστό καθαρισμό του προσώπου

Ο συστηματικός καθαρισμός του προσώπου αναζωογονεί την επιδερμίδα και διατηρεί το πρόσωπο λαμπερό και απαλό.

Οι συμβουλές των ειδικών για σωστό καθαρισμό του προσώπου

Ο συστηματικός καθαρισμός του προσώπου αναζωογονεί την επιδερμίδα και διατηρεί το πρόσωπο λαμπερό και απαλό.

Οι δερματολόγοι δίνουν μερικές χρηστικές συμβουλές για πιο σωστό και αποτελεσματικό καθαρισμό του προσώπου.

1. Απαλός καθαρισμός

Ο διαφορετικός τύπος δέρματος επιβάλλει και διαφορετικά προϊόντα περιποίησης. Δεν υπάρχει ένα μαγικό προϊόν που να είναι εξίσου αποτελεσματικό για κάθε επιδερμίδα. Αυτό που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση είναι ένα προϊόν που απομακρύνει τα μικρόβια και τη λιπαρότητα, χωρίς να στερεί την ενυδάτωση από το δέρμα. Ωστόσο, ένα πολύ δραστικό προϊόν μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητους ερεθισμούς και εξανθήματα.

2. Όχι υπερβολές

Δεν πρέπει να παραμένουν υπολείμματα αντηλιακού ή μακιγιάζ στο δέρμα, όμως δεν πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπο περισσότερες από δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Ο υπερβολικός καθαρισμός απομακρύνει χρήσιμα έλαια από το δέρμα, με αποτέλεσμα την ξηρότητα και τον έντονο ερεθισμό.

3. Συστηματική απολέπιση

Οι κρέμες απολέπισης ενισχύουν τη ροή του αίματος κάτω από την επιδερμίδα και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα. Οι δερματολόγοι συνιστούν να κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

4. Προσοχή στο σκούπισμα

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, πρέπει να στεγνώνουμε την επιδερμίδα με καθαρό πανί, χρησιμοποιώντας απαλές κινήσεις. Έτσι, παραμένει μια μικρή ποσότητα υγρασίας στην επιδερμίδα, η οποία «αποθηκεύεται» στο δέρμα όταν εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα.