ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς φεύγει το λίπος γύρω από τον λαιμό

Το υπερβολικό λίπος στην περιοχή γύρω από τον λαιμό δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, αλλά, επίσης, μπορεί να είναι ένα σημάδι παχυσαρκίας.

Πώς φεύγει το λίπος γύρω από τον λαιμό

Επειδή είναι πολύ κοντά με το πρόσωπο, το λίπος στην περιοχή του λαιμού μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την αυτοεκτίμηση του ατόμου. Δεν υπάρχει τρόπος για να "στοχεύσετε" τον λαιμό, ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος, για να αφαιρέσετε το λίπος ειδικά από την εν λόγω περιοχή.

Αλλά μπορείτε να κάνετε ασκήσκεις στην περιοχή του λαιμού για να τονωθεί η ανάπτυξη των μυών που θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος στο συγκεκριμένο σημείο πιο αποτελεσματικά.

Βήμα 1

Περπατήστε ή κάντε τζόγκινγκ για 30 έως 60 λεπτά την ημέρα, τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Οι ασκήσεις που αυξάνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία, όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο, είναι οι καλύτερες ασκήσεις για την απώλεια βάρους. Αν και δεν έχουν ως στόχο την περιοχή του λαιμού σας, με την πάροδο του χρόνου θα πετύχετε μεγαλύτερη απώλεια λίπους γύρω από τον λαιμό, καθώς και στο υπόλοιπο σώμα σας.

Βήμα 2

Βάλτε την παλάμη σας στο κεφάλι σας, ακριβώς πάνω από το αυτί σας. Κάντε την κίνηση σαν να προσπαθείτε να αγγίξετε με το αυτί σας τον ώμο σας, καθώς ταυτόχρονα ασκείτε ήπια αντίσταση στην κίνηση αυτή με το χέρι σας. Κρατήστε την πίεση για 5" κάθε φορά και κάντε τρία σετ των οκτώ επαναλήψεων, προτού αλλάξετε χέρι και κάνετε το ίδιο με το άλλο αυτί. Κάντε αυτές τις ασκήσεις μία έως τρεις φορές την ημέρα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε και τα δύο σας χέρια στο μέτωπό σας. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός, ενώ ασκείτε αντίσταση στην κίνηση αυτή με τα χέρια σας. Κρατήστε την πίεση για 5", στη συνέχεια χαλαρώστε για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε. Κάνετε τρία σετ των οκτώ επαναλήψεων, μία έως τρεις φορές ημερησίως.

Βήμα 4

Βάλτε και τα δύο σας χέρια πίσω από το κεφάλι σας με τα δάχτυλά σας να διασταυρώνονται και τις παλάμες σας να ακουμπούν στο κεφάλι σας. Πιέστε το κεφάλι σας προς τα πίσω, διατηρώντας παράλληλα το πηγούνι σας προς τα κάτω και ασκείστε αντίσταση με τα χέρια σας στην κίνηση αυτή. Κρατήστε την πίεση για 5" και κάντε τρία σετ των οκτώ επαναλήψεων μέχρι και τρεις φορές την ημέρα.

Προειδοποιήσεις

Ποτέ μην ασκείτε μεγάλη πίεση στην περιοχή του λαιμού σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Σταματήστε την άσκηση εάν αισθάνεστε ζάλη, ναυτία, ή αδυναμία, ή αν αντιμετωπίζετε έντονη δυσφορία στους μυς ή στις αρθρώσεις σας.

Συμβουλές

Η διαδικασία απώλειας λίπους είναι συχνά παρεξηγημένη. Δεν μπορείτε να στοχεύσετε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος για την απώλεια λίπους.

Η απώλεια λίπους παρουσιάζεται σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος πρώτα και στη συνέχεια προχωράει προοδευτικά προς τα λιγότερο λιπαρά μέρη του σώματος.

Οι ασκήσεις που αυξάνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε το λίπος σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Περπατήστε ή κάνετε τζόγκινγκ μαζί με κάποιον φίλο σας. Αυτό θα κάνει τον χρόνο να περάσει πιο γρήγορα και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρό σας.

Διαβάστε επίσης:

Το πρότυπο ομορφιάς του γυναικείου σώματος ανά τους αιώνες (βίντεο)

Ποιες είναι οι βιταμίνες για υγιή μαλλιά

Η γυμναστική που «εκπαιδεύει» μεταβολισμό, καρδιά και πνεύμονες

Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να μην «μαζεύετε» κιλά