ΟΜΟΡΦΙΑ

Καινοτομία: Αφαίρεση τατουάζ με ειδική κρέμα

Η αφαίρεση τατουάζ θα είναι στο μέλλον πολύ εύκολη, καθώς δεν θα περιλαμβάνει την εφαρμογή λέιζερ αλλά θα γίνεται με τη χρήση μιας ειδικής κρέμας.

Καινοτομία: Αφαίρεση τατουάζ με ειδική κρέμα

Ο 27χρονος Alec Falkenham, διδακτορικός φοιτητής στο Τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημίου Νταλχάουζι στο Χάλιφαξ του Καναδά, επινόησε έναν εναλλακτικό και λιγότερο επεμβατικό τρόπο για να αφαιρούνται τα τατουάζ.

Σε αντίθεση με το λέιζερ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό ουλής ή σε ερεθισμούς, η πρωτοποριακή κρέμα θα κάνει το τατουάζ να ξεθωριάζει σταδιακά χωρίς να παρατηρούνται δυσάρεστες επιπλοκές, ισχυρίζεται ο νεαρός ερευνητής.

Η κρέμα δεν θα επιδρά στα φυσιολογικά κύτταρα του δέρματος, άρα δεν αναμένεται να προκαλέσει φλεγμονή.

Όταν κάνουμε τατουάζ, εγχέεται μελάνι στο δέρμα με τη βοήθεια της ειδικής βελόνας. Το μελάνι πυροδοτεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και κύτταρα που ονομάζονται μακροφάγα σπεύδουν στο σημείο για να απορροφήσουν το μελάνι. Τα μακροφάγα καταφέρνουν να απομακρύνουν μέρος από την ποσότητα μελανιού και να το κατευθύνουν προς τα λεμφογάγγλια, απ' όπου και απορρίπτεται οριστικά. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του καναδικού CBC News, ορισμένα από τα μακροφάγα που έχουν απορροφήσει το μελάνι δεν καταφέρνουν να... ξεφύγουν κι έτσι ενσωματώνονται στο δέρμα. Αυτός είναι και ο λόγος που το τατουάζ είναι ορατό στην επιδερμίδα μας.

Η κρέμα θα στοχεύει σε αυτά τα... μελανοφάγα κύτταρα. Νέα μακροφάγα θα κατατρώνε τα γεμάτα μελάνι κύτταρα και στη συνέχεια θα κατευθύνονται προς τα λεμφογάγγλια, παίρνοντας μαζί τους όλο το μελάνι. Με τον τρόπο αυτό, το τατουάζ σταδιακά θα ξεθωριάζει.

{youtube}8l5AxapmKU8{/youtube}

Άγνωστο πότε το τελικό προϊόν θα φτάσει στα χέρια των καταναλωτών, σίγουρα όμως η ιδέα του Falkenham είναι πολλά υποσχόμενη.

Επί του παρόντος, ο νεαρός δοκιμάζει την κρέμα στα «χτυπημένα» αυτιά γουρουνιών.

Διαβάστε επίσης:

Αφαίρεση τατουάζ: Ό,τι θέλετε να ρωτήσετε!
Δείτε πώς γίνεται ένα τατουάζ σε αργή κίνηση (βίντεο)
Γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να κάνει τατουάζ στη μέση