ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα διώξετε τη μυρωδιά του σκόρδου από το σώμα σας

Η έντονη και επίμονη μυρωδιά του σκόρδου οφείλεται σε ένα από τα συστατικά του, το αλλυλμεθυλσουλφίδιο (AMS), το οποίο δεν μπορεί να διασπαστεί από τον οργανισμό κατά τη διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τον οργανισμό μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα.

Πώς θα διώξετε τη μυρωδιά του σκόρδου από το σώμα σας

Γι' αυτό και όταν τρώμε σκόρδο, οι ...συνέπειες είναι κάτι παραπάνω από αντιληπτές στους γύρω μας.

Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τα τρόφιμα που καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά απ' όλα την αντιαισθητική μυρωδιά του σκόρδου, αλλά και γιατί δεν μπορούμε να την απομακρύνουμε εύκολα από το σώμα μας.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μήλα, ο χυμός λεμονιού και η μέντα είναι τα πιο αποτελεσματικά, ενώ το πράσινο τσάι, ο μαϊντανός και το σπανάκι επίσης μπορεί να βοηθήσουν.

Τα ευρήματά τους βασίζονται σε ομάδα εθελοντών, οι οποίοι έτρωγαν ωμό σκόρδο και στη συνέχεια οι ερευνητές μετρούσαν στην αναπνοή τους τέσσερα συστατικά που σχετίζονται με την χαρακτηριστική μυρωδιά του.

Αμέσως μετά οι εθελοντές κατανάλωναν διάφορα τρόφιμα και οι ερευνητές ξαναμετρούσαν τα τέσσερα συστατικά, για να δουν αν και κατά πόσον επηρεάζονταν.

Απ' όλα τα τρόφιμα που δοκιμάστηκαν, το ωμό μήλο φάνηκε να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τους επιστήμονες στις πολυφαινόλες που υπάρχουν στα μήλα, οι οποίες αδρανοποιούν τη μυρωδιά του σκόρδου, διασπώντας τις ουσίες που την δημιουργούν, ενώ την ίδια δράση μπορεί να έχουν τα οξέα του χυμού λεμονιού.

Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, οι ειδικοί συνιστούν να συνδυάζετε το σκόρδο με τα τρόφιμα που καταπολεμούν τη μυρωδιά του, όταν αυτό είναι εφικτό.

Προγενέστερη μελέτη της ίδιας ερευνητικής ομάδας έχει δείξει ότι και το γάλα μπορεί να βοηθήσει, ελαττώνοντας τις συγκεντρώσεις της AMS κατά 50% - αρκεί να είναι πλήρες και όχι άπαχο, και να καταναλώνεται μαζί με το γεύμα και όχι μετά το τέλος του.

Διαβάστε επίσης:

Οι παχύσαρκοι ανιχνεύουν καλύτερα τη μυρωδιά των τροφών

Ούρα που μυρίζουν; Δείτε τις 8 πιθανές αιτίες