ΟΜΟΡΦΙΑ

Μοναδικής ομορφιάς τατουάζ για τα σημάδια από εγκαύματα (βίντεο)

Μια επαγγελματίας καλλιτέχνιδα της δερματοστιξίας (τατουάζ) στον Καναδά χρησιμοποιεί την τέχνη της για να καλύψει και να ομορφύνει σημάδια από εγκαύματα στο σώμα των πελατών της, αλλά και του ίδιου της του εαυτού.

Μοναδικής ομορφιάς τατουάζ για τα σημάδια από εγκαύματα (βίντεο)

Η Basma Hameed εργάζεται σε κλινική του Τορόντο και είχε την ιδέα αυτή, όταν θέλησε να αλλάξει την όψη σε δικά της -πολύ σοβαρά- σημάδια από έγκαυμα.

Αυτό ώθησε την Hameed να εντρυφήσει στον τομέα των τατουάζ με επίκεντρο τα σημάδια και τα τραύματα στο σώμα των πελατών της, και αφού έλαβε την κατάλληλη εκπαίδευση, εφάρμοσε τις γνώσεις της πρώτα στον εαυτό της.

Όταν συνειδητοποίησε πόσο καλό έκανε αυτό στην ψυχολογία της, αποφάσισε να κάνει το ίδιο και για κάθε άλλο θύμα εγκαυμάτων που είχε ανάγκη από κάτι τέτοιο.

Το τατουάζ με την έννοια του "μόνιμου μακιγιάζ" βελτιώνει το αισθητικό αποτέλεσμα από χειρουργικές επεμβάσεις, αποκρύπτοντας ουλές και σημάδια. Βελτιώνει τον χρωματισμό του δέρματος σε σημεία που έχει υποστεί μόνιμη βλάβη με την εφαρμογή χρωστικής ουσίας απευθείας στην ουλή, έτσι ώστε το οποιοδήποτε σημάδι να μην είναι πλέον εμφανές.

Δείτε την μοναδική δουλειά της Basma Hameed στο βίντεο που ακολουθεί από ειδικό αφιέρωμα του δικτύου CBC News.

Διαβάστε επίσης:

Η επικίνδυνη μόδα ομορφιάς που θα επικρατήσει το 2015

Δείτε πώς γίνεται ένα τατουάζ σε αργή κίνηση (βίντεο)

Δεν θα πιστεύετε αυτά που κάνουν κάποιοι άνθρωποι στο σώμα τους! (video)

Γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να κάνει τατουάζ στη μέση

Αυτός ο tattoo artist κάνει για τις γυναίκες ό,τι δεν μπορεί να κάνει κανένας χειρουργός