ΟΜΟΡΦΙΑ

Αποσμητικό: 5 κοινά λάθη στη χρήση του

Η χρήση αποσμητικού είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να αποφύγει κάποιος τη δυσοσμία.

Αποσμητικό: 5 κοινά λάθη στη χρήση του

Γιατί λοιπόν η οσμή του ιδρώτα επιμένει ή αισθάνεστε ότι έχετε φαγούρα στις μασχάλες;

Η πιο συνηθισμένη παρανόηση είναι ότι το αποσμητικό μπλοκάρει την παραγωγή ιδρώτα, όπως εξηγούν οι ειδικοί.

Δείτε τα 5 πιο κοινά λάθη που αφορούν την χρήση αποσμητικού.

Λάθος προϊόν

Τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά είναι δύο διαφορετικά προϊόντα. Αν θέλετε να αποφύγετε την δυσάρεστη οσμή, η χρήση αποσμητικού είναι η σωστή επιλογή. Αν όμως ιδρώνετε εύκολα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κάποιο αντιιδρωτικό.Η διαφορά τους είναι ότι τα αντιιδρωτικά περιέχουν χλωριούχο αργίλιο, μια ουσία που εμποδίζει την παραγωγή ιδρώτα.

Το χρησιμοποιείτε σε λάθος χρόνο

Το αποσμητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα αντιιδρωτικά όμως είναι προτιμότερο να εφαρμόζονται προς το τέλος της ημέρας, όταν είναι μειωμένη η παραγωγή ιδρώτα.

bigstock Woman With A Deodorant 1466071911

Δεν βάζετε αρκετή ποσότητα

Ένα γρήγορο πέρασμα με το προϊόν που χρησιμοποιείτε ίσως δεν είναι αρκετό για να αναστείλει την παραγωγή ιδρώτα. Φροντίστε λοιπόν να απλώνετε μια γενναία ποσότητα που καλύπτει όλη την περιοχή της μασχάλης και τους ιδρωτοποιούς αδένες που βρίσκονται σε αυτή.

Προϊόντα με άρωμα

Αν πάσχετε από έκζεμα ή έχετε κάποια ευαισθησία στο δέρμα, αποφύγετε τα βαριά αποσμητικά που ερεθίζουν την επιδερμίδα. Πριν τη χρήση του προϊόντος στις μασχάλες, δοκιμάστε το στον καρπό σας για να τσεκάρετε αν είναι το κατάλληλο για το δέρμα σας.

Χρησιμοποιείτε το ίδιο προϊόν για πολλά χρόνια

Αν χρησιμοποιείτε ευλαβικά το ίδιο προϊόν από τα μαθητικά χρόνια, αλλά πλέον αισθάνεστε ότι ιδρώνετε, ήρθε ο καιρός να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Το σώμα σας μπορεί να έχει αναπτύξει αντίσταση στο συγκεκριμένο προϊόν και πλέον δεν σταματά την εφίδρωση. Αυτό προκαλεί υγρασία και ανάπτυξη μικροβίων στην περιοχή της μασχάλης με αποτέλεσμα τη δυσοσμία.

Διαβάστε επίσης:

Ξεχάσατε να βάλετε αποσμητικό; Το τρικ που θα σας σώσει!

Πέντε άγνωστες αλήθειες για τα αποσμητικά

Ο απίστευτος λόγος που μυρίζουν οι μασχάλες σας!