ΟΜΟΡΦΙΑ

Καθαρισμός προσώπου: Ποια συστατικά πρέπει να αναζητάτε ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας

Η επιδερμίδα του προσώπου είναι η πιο ευαίσθητη και ταυτόχρονα η πιο εκτεθειμένη σε δυνητικά βλαπτικούς παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και τα προϊόντα του μακιγιάζ.

Καθαρισμός προσώπου: Ποια συστατικά πρέπει να αναζητάτε ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας

Γι' αυτό αν δεν την καθαρίζετε συστηματικά, κλείνουν οι πόροι του δέρματος, δημιουργείται υπερέκκριση σμήγματος και συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα που το εμποδίζουν να αναπνεύσει.

Πώς θα βρείτε λοιπόν το κατάλληλο προϊόν; Αν το δέρμα σας δεν έχει προβλήματα ώστε να απευθυνθείτε σε δερματολόγο, η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος πρέπει να γίνει με βάση τον τύπο του δέρματός σας.

Ξηρό δέρμα

Αποφεύγετε το κοινό σαπούνι, που μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Διαλέξτε μια υπερλιπαρή κρέμα (cold cream), η οποία να περιέχει έλαια, γλυκερίνη και λιπαρά οξέα, να παράγει λίγο αφρό και να σέβεται το pH του δέρματος.

Κατάλληλα είναι επίσης τα καθαριστικά σε μορφή πλούσιου γαλακτώματος. Εκτός από τους καθαριστικούς παράγοντες, περιέχουν στη σύνθεσή τους ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά, όπως γλυκολικό και λακτικό οξύ, πρέπει όμως να ξεπλένονται σχολαστικά, γιατί, αν παραμείνουν στην επιδερμίδα, μπορεί να προκαλέσουν εντονότερη ξηροδερμία.

Ευαίσθητο δέρμα

Προτιμήστε τα προϊόντα με καταπραϋντικές και υποαλλεργικές συνθέσεις και αποφεύγετε όσα περιέχουν οινόπνευμα, που μπορούν να την ερεθίσουν.

Λιπαρό δέρμα

Να προτιμάτε καθαριστικά προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, άργιλο ή tea tree oil, συστατικά γνωστά για τους σμηγματορρυθμιστικούς και αντιβακτηριδιακούς παράγοντες, τα οποία απομακρύνουν το σμήγμα, όχι όμως και τα φυσικά λιπίδια του δέρματος. Αυτά τα προϊόντα κυκλοφορούν σε μορφή τζελ, μους, υγρού σαπουνιού ή σε πλάκα.

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο και λαμπερό, πρέπει να το καθαρίζετε δύο φορές την ημέρα. Η μία πρέπει να είναι οπωσδήποτε το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, και η άλλη το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Ξηρό δέρμα: Για ποια 4 σοβαρά προβλήματα υγείας προειδοποιεί

Μάσκα αγγουριού για λιπαρά δέρματα: απλή και αποτελεσματική