ΟΜΟΡΦΙΑ

Το κόλπο για να τρως υδατάνθρακες αλλά να μην παχαίνεις

Θέλετε να χάσετε βάρος αλλά δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής;

Το κόλπο για να τρως υδατάνθρακες αλλά να μην παχαίνεις

Το να αποκλείσετε από τη διατροφή σας τα αγαπημένα σας φαγητά, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να τα επιθυμείτε περισσότερο.

Η άσκηση είναι σίγουρα σημαντική, αλλά η ισορροπημένη διατροφή που θα σας προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητη.

Η άποψη ότι ο αποκλεισμός των υδατανθράκων από τη διατροφή βοηθά στην απώλεια βάρους, είναι λανθασμένη. Δεν είναι δηλαδή απαραίτητο να κόψετε εντελώς το ψωμί και τα ζυμαρικά για να αδυνατίσετε.

Την επόμενη φορά που θα επιθυμήσετε να φάτε υδατάνθρακες, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να νιώθετε ενοχές, καθώς η ουσία βρίσκεται στο πώς θα τους καταναλώσετε.

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα μέτρο που αφορά την ταχύτητα της αφομοίωσης των υδατανθράκων από τον οργανισμό.

Οι κρύοι υδατάνθρακες έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι τροφές με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος.

Μπορούν επίσης να σταματήσουν τις απότομες αυξομειώσεις σακχάρου στο αίμα που έχουν ως αποτέλεσμα λιγούρες, που μπορούν να οδηγήσουν σε κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, υπερφαγία και αύξηση βάρους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψετε ζυμαρικά ή πατάτες, αφήστε να κρυώσουν πριν τα καταναλώσετε και θα παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.

Το μαγείρεμά τους την προηγούμενη μέρα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε τα γεύματά σας καλύτερα, ώστε να είναι έτοιμα προς κατανάλωση μόλις πεινάσετε.

Εάν αποφεύγετε γενικά την κατανάλωση υδατανθράκων, η ιδανική επιλογή για εσάς είναι το καστανό ρύζι. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες προκαλεί αίσθημα κορεσμού και έτσι αποτρέπει την κατανάλωση σνακ και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Μια άλλη υγιεινή ανταλλαγή είναι οι γλυκοπατάτες, οι οποίες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό που σας βοηθούν να νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.

Πηγή: mirror.co.uk