ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μπορεί το σεξ να επηρεάσει το μέγεθος του κόλπου;

Η απάντηση στην ερώτηση που ντρέπεστε να κάνετε…

Μπορεί το σεξ να επηρεάσει το μέγεθος του κόλπου;

Μπορεί να αλλάξει μόνιμα το μέγεθος ή το σχήμα του κόλπου αν η γυναίκα κάνει πολύ σεξ; Κι αν ο σύντροφός της είναι αρκετά... προικισμένος, υπάρχει περίπτωση να παρατηρηθούν μόνιμες μεταβολές;

Σύμφωνα με τη Λόρεν Στράιχερ, καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν των ΗΠΑ, το γυναικείο σώμα είναι ειδικά «σχεδιασμένο» ώστε ο κόλπος να έχει μεγάλη ελαστικότητα και να προσαρμόζεται για να… υποδεχτεί όχι μόνο το ανδρικό μόριο αλλά ακόμη και ένα ολόκληρο μωρό. «Ακόμη και το μεγαλύτερο πέος στον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί ως προς το μέγεθός του με ένα μωρό, επομένως σίγουρα δεν μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος του κόλπου» αναφέρει χαρακτηριστικά η Στράιχερ.

bigstock kissing couple in bed surround 13040642

Κατά την ερωτική διέγερση, προσθέτει η ειδικός, παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αρχικά, η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή επιτρέπει τη λίπανση των τοιχωμάτων του κόλπου. Όταν τα τοιχώματα χαλαρώνουν, δημιουργείται περισσότερος χώρος ώστε να «φιλοξενηθεί» το ανδρικό μόριο, ασχέτως του μεγέθους του. Η επίδραση αυτή διαρκεί από μερικά λεπτά έως και δύο ώρες μετά τη σεξουαλική επαφή.

Σε περίπτωση ανεπαρκούς φυσικής λίπανσης, η χρήση ενός λιπαντικού ή ενός προφυλακτικού με λιπαντικό αρκεί για να διευκολυνθεί η διείσδυση.

Αν πάλι η γυναίκα αισθάνεται «χαλάρωση» στη συγκεκριμένη περιοχή, το πρόβλημα εντοπίζεται πιθανότατα στους μυς που περιβάλλουν τα γεννητικά όργανα (δηλαδή στους μυς του πυελικού εδάφους) και όχι στον ίδιο τον κόλπο. Οι ασκήσεις Kegel βοηθούν στη σύσφιξη της συγκεκριμένης μυϊκής ομάδας, βελτιώνοντας τη σεξουαλική λειτουργία, διευκολύνοντας την επίτευξη οργασμού αλλά και προλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ακράτεια.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε κι αυτό:

Το φυσιολογικό μέγεθος των γυναικείων γεννητικών οργάνων (εικόνες)

Τα 5 μυστικά του καλού σεξ μετά από πολλά χρόνια σχέσης

Οι βιταμίνες που εγγυώνται καλύτερο σεξ & σε ποιες τροφές θα τις βρείτε

One night stand: Δείτε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να… πετύχει