ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σεξ με περίοδο: Επιτρέπεται τελικά; Ποια η γνώμη των ειδικών

Επιτρέπεται η γυναίκα να κάνει σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου; Το απολαμβάνουν εξίσου οι δύο σύντροφοι; Ενέχει κινδύνους η συγκεκριμένη πρακτική;

Σεξ με περίοδο: Επιτρέπεται τελικά; Ποια η γνώμη των ειδικών

Σύμφωνα με την ιατρό Tara Ford από το Ιατρικό Κέντρο για τη Γυναικεία Σεξουαλικότητα στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει λόγος να απέχει η γυναίκα από το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου, αρκεί να νιώθουν άνετα τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της.

bigstock Young Couple Caressing Lying I 159896384

Επειδή οι γυναίκες συχνά ανησυχούν μήπως λερώσουν τα σεντόνια τους, μπορούν να απλώσουν μια πετσέτα επάνω στο κρεβάτι ή να απολαύσουν τη σεξουαλική πράξη στο ντους.

Εάν η γυναίκα παρατηρήσει μάζες αίματος με σκούρο κόκκινο ή καφετί χρώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ή μετά το σεξ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πρόκειται απλώς για αίμα και κύτταρα που απορρίπτονται από τα τοιχώματα της μήτρας.

Αρκετές γυναίκες δηλώνουν μάλιστα ότι έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση από την τρίτη μέρα της περιόδου τους και μετά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται σε αυτό το στάδιο του κύκλου. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι ένας οργασμός μπορεί να βοηθήσει να υποχωρήσουν οι κράμπες της περιόδου.

Και μην ξεχνάτε: Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της περιόδου, οπότε το προφυλακτικό είναι πάντα απαραίτητο. Μπορεί η ωορρηξία να συμπέσει με το τέλος της περιόδου και επίσης το σπέρμα παραμένει ενεργό για 3-5 ημέρες (περισσότερα επί του θέματος εδώ).

Διαβάστε επίσης:

Τι κάνουμε αν σπάσει το προφυλακτικό

Ποια «δόση» σεξ μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους;

Σεξ πριν το τεστ Παπ: Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το αποφύγεις