ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Άνδρες και σεξ: Η συχνότητα που προστατεύει από καρδιακή προσβολή

Η καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η ροή του αίματος προς την καρδιά ξαφνικά ελαττώνεται ή σταματά εντελώς, με αποτέλεσμα η καρδιά να μην παίρνει το οξυγόνο που χρειάζεται.

Άνδρες και σεξ: Η συχνότητα που προστατεύει από καρδιακή προσβολή

Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, ο μυς της καρδιάς σταματά να συστέλλεται και αρχίζει προοδευτικά με την πάροδο του χρόνου, να νεκρώνεται.

Τα βασικά συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής είναι ο πόνος στον θώρακα, η δυσκολία στη αναπνοή και ένα έντονο αίσθημα φόβου.

Μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Καρδιολογική Επιθεώρηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συχνό σεξ έχει θετική επίδραση στην καρδιά των ανδρών.

Heart attack

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν έως και 45% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή, συγκριτικά με τους άνδρες που έκαναν σεξ μία φορά ή λιγότερο το μήνα.

Άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το συχνό σεξ βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, έχει αντιγηραντική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ωφελεί την υγεία του εγκεφάλου.

Μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν με σεξ ή αυνανισμό τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα, έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Οι ερευνητές εξέτασαν την υγεία της καρδιάς και τη σεξουαλική δραστηριότητα περίπου 1.000 ανδρών μεταξύ 40 και 70 ετών για μια περίοδο 16 ετών.

Οι άνδρες που ήθελαν να κάνουν συχνά σεξ -και, κυρίως, ήταν σε θέση να κάνουν συχνά σεξ- ήταν πιο πιθανό να είναι πιο υγιείς από τους συνομηλίκους τους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα οφέλη του σεξ για την καρδιά σχετίζονται με τις σωματικές και συναισθηματικές επιδράσεις του.

Ένας άλλος πιθανός λόγος είναι ότι οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ, είναι πιθανότερο να βρίσκονται σε μια ευτυχισμένη σχέση που μειώνει το άγχος τους και τους προσφέρει κοινωνική υποστήριξη, η οποία είναι επίσης ωφέλιμη για την καρδιά.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες σχετίζονται κυρίως με την απομάκρυνση του κινδύνου υπέρτασης.

Πηγή: express.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που εξασφαλίζει συχνότερο σεξ!

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να φύγουν οι πέτρες στα νεφρά!